۶۴۵۸۰
۱ نظر
۱۵۸۶۰۷
۱ نظر
۱۵۸۶۰۷

مصرف انبه در بارداری

انبه به طور طبیعی شیرین است و حاوی قندی بیشتری به نسبت سایر میوه هاست.

این روزها مدام در خیابانهای شهر وانت هایی را می بینید که انبه می فروشند. اگر باردار باشید شاید برایتان این سوال پیش بیاید که خوردن این میوه گرم برای این دوره مفید است یا نه.
انبه سرشار از آهن، ویتامین C، ویتامین A ، ویتامین B۶، پتاسیم و اسید فولیک است که همگی مواد مغذی حیاتی برای بارداری به حساب می آیند. این میوه همچنین غنی از فیبر است که میتواند از یبوست جلوگیری کرده و منبع خوبی از انرژی و آنتی اکسیدان باشد.
مصرف انبه در بارداری

شیرینی انبه به جای کیک و شکلات
انبه به طور طبیعی شیرین است و حاوی قندی بیشتری به نسبت سایر میوه هاست. ( حدود 15 گرم قند در هر 100 گرم) این باعث میشود زمانی که شما ولع مصرف شیرینی دارید، این میوه بتواند جایگزین مناسبی به جای کیک و شیرینی باشد. اما به دلیل قند زیاد انبه توصیه میشود اگر مبتلا به دیابت بارداری هستید، آن را مصرف نکنید.
انبه کالری بالایی نیز دارد به طوری که میتوان به عنوان یک میان وعده خوب برای سه ماهه سوم که نیاز به کالری بیشتری دارید آن را مصرف کنید اما باز هم دقت داشته باشید که در خوردن انبه اعتدال را رعایت کنید.
اگر بخواهید انبه را به صورت اسموتی به عنوان یک دسر مصرف کنید باید مراقب قند و کالری اضافه و شیرین کننده ها و خامه ای که اضافه میکنید، باشید.
انبه مصنوعی نخرید
در خرید انبه باید دقت لازم را داشته باشید اول این که کاملا رسیده باشد و دوم این که هیچ گونه ماده شیمیایی نداشته باشد. مطمئن شوید فصل انبه است و بعد بخرید این احتمال وجود دارد که آنها به صورت مصنوعی رسیده باشد.
میوه‌هایی که به صورت مصنوعی میرسند کربید کلسیم دارد که براساس استانداردهای ایمنی یک ماده شیمیایی ممنوع به حساب می آید. میوه‌ ای که به کمک این ماده شیمیایی برسد هم برای مادر و هم برای جنین در حال رشد خطرناک است و مانند آرسنیک عمل میکند.
برخی از عوارض جانبی میوه‌هایی که به صورت مصنوعی می رسند عبارتند از:
- ناراحتی معده
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- گیجی
- اختلالات خلقی
- زخمهای دهان
- تشنج
- سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا
مصرف انبه در بارداری

انبه طبیعی را بشناسید
علائمی وجود دارد که به شما کمک می کند بفهمید انبه به صورت طبیعی رشد کرده یا مصنوعی. انبه‌ ای که مصنوعی رسیده باشد نشانه ‌های زیر را دارد:
- پوشش پودری خاکستری- سفید یا سیاه و سفید
- داشتن بویی شبیه بوی سیر
- از بیرون رسیده از داخل سفت و خام
- بی مزه یا با طعم عجیب و غریب
- طول عمر کوتاه
- نرم بودن

احتیاط کنید
اگر نسبت به رشد طبیعی یا مصنوعی میوه اطمینان ندارید میتوانید اقداماتی را برای از بین بردن یا کاهش سموم آن انجام دهید:
- میوه را بشویید: به محض خرید انبه را کامل بشویید. این کار مواد شیمیایی سطح آن یا آلودگی آن به لیستریا را از بین می برد. یخچال را هم تمیز نگهدارید تا هیچ ماده‌ای روی این میوه نشیند.
- با پوست نخورید: پوست انبه را قبل از خوردن حتما بگیرید و فقط گوشت آن را بخورید.
- دست های تان را بشویید: دستها و چاقو و هر وسیله ای که در تماس با انبه بوده را با آب گرم و صابون بشویید.
روش بهتر آن است که انبه را از کنار خیابان و دستفروش ها نخرید و از جایی این میوه را خریداری کنید که از سطح بهداشت آن مطمئن هستید.
مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
علاوه بر مزه شیرین و لذیذی که این میوه دارد شامل مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های فراوانی است که سلامت شما را تضمین می کند.
برای دهه ها سال، این میوه برای نرم کردن معده استفاده می شده است (همانند انبه هندی) زیرا شامل آنزیم های ویژه ای با خاصیت ملین معده می باشد.
این میوه سرشار از فیبر بوده بنابراین اگر حداقل روزی یک انبه بخورید تقریبا از یبوست، رنگ پریدگی و علائم سندروم های روده ای جلوگیری خواهید کرد. تحقیقات نشان داده است که در علم علوم غذایی فیبر تاثیر مثبتی روی محدود کردن و از بین بردن بیماری های مختلف خواهد گذاشت که شامل سرطان و بیماری های قلبی می شود.
اگر در فعالیت ها و ورزش ها فعالانه شرکت می کنید، پتاسیم بیشتری از دست می دهید. بنابراین خوردن این میوه می تواند کمک شایانی در این راستا به شما بکند چون سرشار از پتاسیم بوده و کمک کننده است.
بر طبق عقاید مردم هند، انبه نشان دهنده زندگی بوده و تقریبا در تمام تشریفات مذهبی شان از آن استفاده می کنند.
برگ های درخت انبه تقریبا همیشه برای مراسمات و تزئینات عروسی استفاده می شود. یک نوع ترشی از انبه هندی درست می شود که در تمام جهان مشهور شده است.
همان طور که محبوبیت این میوه در حال گسترش است، بسیاری از تولید کنندگان مواد مختلف غذایی، ژله، مربا، ترشی، مارنیاد و ادویه هایی را معرفی کرده اند که در آن انبه خالص نیز به کار رفته است.

ارزش غذایی انبه
انبه ها چربی اشباع شده، کلسترول و سدیم ندارند. همچنین منبع فوق العاده برای محصولات فیبری و ویتامین B۶ هستند. آن ها بهترین منبع ویتامین A و ویتامین C نیز می باشند.
بر اساس اطلاعات موسسه علمی غذایی این میوه شامل مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیوم و مس هستند و یکی از بزرگترین تامین کننده های کورستین، بتاکاروتن و آستراگالین می باشند.

مزایای فراوان انبه
بیایید کمی جزئی تر به مزایای سلامتی این میوه بپردازیم و به نکات مهم تر آن اشاره کنیم:
سلامت کلی بدن شما را تضمین می کند
بر طبق مطالعات انجام شده در ژورنال مواد غذایی، این میوه یک منبع غنی از ویتامین ها بوده که سلامت کلی بدن شما را تامین می کند.
این میوه شامل پتاسیم (چهار درصد در ۱۵۶ گرم) و منیزیم (دو درصد در ۹ میلی گرم) بوده و بهترین درمان برای بیماری فشار خون بالا می باشد.
همچنین شامل سلنیوم، کلسیم ، آهن و فسفات هستند. انبه ها شامل ریبوفلاوین، ویتامین B۶ ، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، نیاسین، فولات (نوعی ویتامین B)، تیامین و پانتوتنیک اسید هستند.
این اجزا به شما کمک می کند از ابتلا به بیماری که ناشی از کمبود این ویتامین ها و مواد معدنی است جلوگیری شود.
ویتامین E در این میوه ها می تواند به شما کمک کند روابط زناشویی و جنسی خود را با فعال کردن فعالیت هورمون های جنسی ارتقا دهید.
آنتی اکسیدان های قدرتمند در انبه ها می توانند رادیکال های آزاد را در بدن خنثی کنند و از وقوع بیماری های قلبی جلوگیری کنند. از افزایش سن، سرطان و دیگر بیماری های خطرناک نیز جلوگیری می شود.

مصرف انبه در بارداری
از سرطان جلوگیری می کنند
انبه ها سرشار از پکتین هستند، که یک فیبر حل شدنی است و به طور موثری باعث می شود سطح کلسترول خون پائین بیاید. پکتین می تواند به شما کمک کند از ارتقای سرطان پروستات جلوگیری کنید.
اخیرا مطالعات در موسسات علوم غذایی، کشف کرده است که این میوه از ترکیب پکتین با گالکتین 3 (یک پروتئین که نقش بسیار مهمی را در سرطان های مختلف ایفا می کند) خودداری می کند.
تحقیقات اروپایی در مورد سرطان به این نتیجه رسیده است که ارتباط خوبی بین خوردن این میوه و کاهش ریسک ابتلا به سرطان های مختلف از جمله سرطان معده و روده وجود دارد.
یک تحقیق اساسی که توسط سازمان علوم غذایی انجام شده است پیشنهاد می کند که پلی فنل موجود در این میوه تاثیر شیمی درمانی قوی ای در برابر سرطان سینه دارد.

سبب افزایش وزن می شود
خوردن این میوه یکی از آسان ترین راه ها برای افزایش وزن است. ۱۵ گرم انبه حدود ۸۶ کالری دارد که می تواند به آسانی در بدن جذب شود.
به علاوه شامل نشاسته است که به شکر تبدیل شده و کمک می کند وزن انسان زیاد شود. شیر انبه پروسه افزایش وزن را سرعت می دهد چون شامل شیر نیز بوده که از همه لحاظ مقوی و خوشمزه است.

آنمی را درمان می کند
این میوه ها سرشار از آهن هستند که باعث می شود برای افرادی که از آنمی رنج می برند بسیار مفید باشد. مصرف مداوم و منظم این میوه باعث می شود سلول های قرمز خونی در بدن افزایش یافته و در نتیجه آنمی را کنترل و یا حتی متوقف می کند.
خاصیت مقوی این میوه باعث شده در داروهای گیاهی چینی مورد استفاده قرار گیرند و برای درمان آنمی، خونریزی لثه، سرفه، یبوست، اسهال و استفراغ ، تب، دریازدگی و درمان هضم نادرست و یا ضعیف و بیماری های دستگاه گوارش به کار می رود.
برای بارداری مفید است
این میوه برای خانم های باردار مفید است چون شامل آهن فراوان بوده که در طول بارداری مورد نیاز بدنشان می باشد.
پزشکان اغلب در طول بارداری قرص های آهن را تجویز می کنند. اما شما به جای مصرف این مکمل ها می توانید رژیم غنی از آهن و سالم خود را با آب انبه فراهم کنید.
مزه آن در طول دوران بارداری بسیار خوشایندتر بوده و حساسیت شما به آن کمتر می گردد، بنابراین نه تنها از آن لذت خواهید برد بلکه از فواید و مزایای بی شمار آن نیز بهره مند می شوید.

خوردن انبه در بارداری
هنگامی که درمی یابید باردار هستید، تشخیص می دهید که نیاز به ایجاد تغییری در سبک زندگی خود دارید. بله، شما نمی توانید هر چیزی را اکنون میل کنید! بدن شما در حین بارداری دچار تغییرات بسیاری خواهد شد اما در عین حال، اولویت شما حفظ خود و فرزندتان در شرایطی سالم است.
در حین 9 ماهۀ طول زمان بارداری تا تولد، شما توصیه هایی از جانب دوستان و نزدیکان خود در ارتباط با نوع غذایی که باید بخورید، و برخی مواقع، آنچه شما را با خوردن آنها دچار پریشانی می کند دریافت خواهید کرد.
اگر علاقۀ وافری به مصرف میوه ها، خصوصاً، انبه ها دارید، ممکن است نگرانی شما این باشد که آیا در حین بارداری مصرف آن برای شما به صلاح است یا خیر. همین نگرانی دربارۀ خوردن و مصرف کردن اقلام غذایی دیگر نیز وجود دارد. اما امروز ما راجع به یک میوه صحبت خواهیم کرد - انبه ها! آیا می توانید از انبه در حین بارداری استفاده کنید یا خیر!

آیا مصرف انبه در اثنای بارداری از ایمنی برخوردار است؟
مصرف و خوردن انبۀ رسیده در حین دوران بارداری از مزایای خاصی برخوردار است، به منظور رعایت خوردن نسبت هایی از آنچه برای شما به درستی در نظر گرفته شده است از خوردن زیاد آن اجتناب کنید.
با غنی بودن از ویتامین A ، B6 و C، انبه مواد غذایی اصلی که یک خانم در حین بارداری به آنها نیازمند است را فراهم می کند. انبه ها همچنین سرشار از اسید فولیک ، پتاسیم و عنصر آهن هستند.
عقیده بر آنست که خوردن انبه در حین بارداری، گرما در بدن افزایش می دهد و به تعبیری دیگر این گونه میوه ها تولیدکنندۀ گرما هستند.
اما این ممکن است چندان حقیقت نداشته باشد، زنجبیل، فلفل و محصولات گیاهی قوی برای هضم و پردازش نیازمند انرژی بوده، و مسئول افزایش گرمای بدن می باشند.
هر چند، هیچ مدرکی دال بر افزایش گرمای بدن به هنگام خوردن انبه یا آنکه سبب آسیب رساندن به کودک می شود، در دست نیست.
انبه ها منبع عظیمی از انرژی و آنتی اکسیدان ها هستند که در حین بسر کردنِ دورۀ بارداری اصولاً حائز اهمیت اند. به هرحال، هنگام خریدن انبه، اطمینان حاصل کنید که انواعِ به طریق شیمیایی رسیده شده را انتخاب نکرده اید.
و به مانند هر نوع دیگر میوه و سبزیجات، شما باید انبه را در فصل خود میل کنید. اینطور بیان شده که قبل از افزودن انبه به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت نمایید.

چند انبه می توانید در حین بارداری مصرف کنید؟
انبه ها از لحاظ میزان کالری ارزشی فراوان داشته و می توانند منبعی از کسب انرژی باشند. شما در اثنای دورۀ بارداری می توانید از انبه به عنوان عامل کاهندۀ احساس حالت تهوع تا حدود زیادی استفاده نمایید.
بر اساس بهره های غذایی، موارد زیر از جمله فواید سلامتی در استفاده از انبه به حین بارداری محسوب می شوند:
زنان باردار برای جلوگیری از کم خونی، که شرایطی عمومی در حین بارداری به حساب می آید، نیاز به عنصر آهن دارند. خوردن انبه می تواند نیازهای آهن را در بدن مرتفع سازد.
اگر حتی یک عدد انبه در روز مصرف کنید، این عمل می تواند سبب افزایش شمار سلول های خونی و کمک در مبارزه با کم خونی گردد.
انبه ها شامل مقادیری فراوان از اسید فولیک است که سبب توسعه و پرورش جنین در حین بارداری می شوند.
از آنجا که انبه ها غنی از اسید فولیک اند، مصرف آنها در اولین سه ماهۀ بارداری می تواند در رشد سیستم عصبی جنین مساعدت کند.
نقائص لولۀ عصبی که در اوایل بارداری رخ می دهد، همچنین می تواند با مصرف انبه در مقادیر صحیح معکوس و وارونه گردد.
انبه ها منبعی مناسب از فیبرهای غذایی هستند، که سبب قرار گرفتن سیستم هاضمه در شرایطی مناسب و خوب می شوند.
برای غلبه بر مسئلۀ یبوست در طی دوران بارداری، می توانید انبه میل کنید. به هر طریق، با مد نظر قرار دادن میزان مصرف، یک ورودی اضافی این میوه به بدن سبب ایجاد گازها و احساس نامطلوب در بدن می شوند.
از آنجا که انبه ها منابعی غنی از ویتامین C هستند، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل نموده، از آزاد شدن رادیکال های آزاد در بدن انسان به هنگام رشد جلوگیری می کنند. ویتامین C در انبه می تواند ریسک زایمان زودرس را کاهش دهد.
انبه ها همچنین غنی از ویتامین B۶ می باشند، که به مانند اسید فولیک، برای توسعۀ سیستم عصبی آرمانی و ایده آل هستند.
انبه ها شامل ویتامین A هستند، که برای توسعه و رشد استخوان ها و دندان های کودک مفید می باشند. همچنین منبعی غذایی برای چشمها و سیستم عصبی محسوب می شوند.
اگر هم اکنون از مکمل های ویتامین A استفاده می کنید، در اینصورت با پزشک خود مشورت کنید زیرا اضافه مقدار این ویتامین می تواند سبب بروز مسمومیت کبدی در کودک شما گردد.
انبه ها منابعی غنی از منیزیم هستند، که درمانی طبیعی برای فشار خون بالا بوده و از پره اکلمپسی جلوگیری می کند.
پره اکلامپسی می تواند به تشنج در دوران بارداری منجر می گردد، و افزودن انبه به رژیم غذایی می تواند در این ارتباط یاری رسان باشد.
طعم شیرین یا شور انبه می تواند در هدف قرار دادن ویار صبحگاهی، یا عارضۀ عمومی بارداری مددرسان باشد. ویتامین B6 در انبه همچنین می تواند صبح های شما را قابل تحمل تر نماید.
پتاسیم سبب حفظ توزان مایعات در بدن می گردد، که بخصوص در حین بارداری از اهمیتی اساسی برخوردارند. تجمع مایعات در اندام های پایینی بدن ممانعت از حرکت و اضافی بودن مایعات می تواند همچنین خطرناک نیز باشد.
از آنجا که انبه منبعی مناسب از پتاسیم است، می توانید آنها را به رژیم غذایی خود بیافزایید.
شیرین کننده های طبیعی در انبه وجود دارند. اطمینان حاصل کنید که تسلیم ویار شکر نشوید و خود را از مصرف غذاهایی که شامل شکرهای ترکیبی و نگهدارنده ها هستند بازدارید.

مصرف انبه در بارداری
عوارض جانبی مصرف انبه در حین بارداری
در عین آنکه خوردن طبیعیِ انبه ها هیچ گونه عوارض جانبی قابل توجهی ندارد، انبه هایی که به طریق مصنوعی پرورش یافته اند ممکن است حاوی مقادیر اندکی کاربید کلسیم باشند، که سبب وارد شدن اثرات بیمارگونه ای از ارسنیک و فسفر به بدن مادر و جنین شوند.
در زیر چندین عارضۀ جانبی رشد مصنوعی انبه های رسیده را مرور می کنیم .
- اسهال
- نوسانات خلقی
- گیجی
- سردردها
- تشنج
- خواب آلودگی
- احساس سوزسوز شدن در دست ها و پاها

نکاتی دربارۀ کم کردن اثرات مسمومیت انبه ها
همیشه و بسادگی نمی توان گفت که آیا انبه هایی که شما خریداری می کنید رسیده هستند یا خیر. چند اقدام احتیاطی ساده می تواند ریسک این امکان را کاهش دهد. این موارد عبارتند از:
-انبه ها را بشویید- انبه ها را کاملاً و قبل از مصرف جهت ایجاد اطمینان از رفع احتمال وجود هر گونه عامل رسوبی و رشددهنده ای بشوئید.
- انبه ها را پوست بکنید- پوست میوه را قبل از مصرف و خوراک گوشت میوه بگیرید
-بهداشت صحیح را رعایت کنید- از اینکه چاقوها، تختۀ خردکنی تمیز هستند اطمینان حاصل کرده و دست های خود را کاملاً پس از گرفتن پوست و بریدن انبه ها بشوئید.
-نکتۀ قابل ذکرِ مفید دیگر خریدن انبه های نارس و رسیده شدن آنها در منزل است. این تنها راه موجود از ایجاد اطمینان از آن است که آنها عاری از کاربید کلسیم هستند.

چه انبه هایی برای مصرف در دوران بارداری ایمن هستند؟
انبه ها، رسیده یا نارس، را در حین بارداری قابل مصرف بوده و ایمن هستند. انبه های رسیده اشتها را تحریک کرده، در عمل هضم یاری رسان بوده، در بهینه سازی پوست مؤثرند.
انبه های نارس شامل ویتامین هایی هستند که با اسیدیته و بیماری صبحگاهی مبارزه می کنند و آنها را برای مصرف در دوران بارداری کاملاً ایمن می سازند.

آیا در اواخر دوران بارداری خوردن انبه بدون ضرر و زیان است؟
مصرف اضافیِ انبه در سه ماهۀ پایانی بارداری می تواند دیابت بارداری منجر شود، بدین جهت استفادۀ محدود از آن را یک الزام تلقی کنید.

چگونه می توان فهمید که انبه رسیده است؟
اگر به هنگام مصرف هوشیار باشید، ابتدا و قبل از فروبلعیدن آن، میوه را بررسی کنید:
بافت: یک انبۀ رسیده تا حدی نرم و نازک است. شما می توانید انبۀ شرکتی خریده و صبر کنید تا میوه برسد. اما به یاد داشته باشید، که باید آن را قبل از خمیره و لهیده شدن مصرف نمایید.
بو. اگر انبه ای بوی شیرینی می دهد، در آنصورت میوه رسیده بوده و می توانید آن را ابتیاع کنید.
اگر کمیّت انبه های مصرف شده در محدوده های مجاز قرار داشته باشد، می توانید در حین بارداری آنها را مصرف نمایید.
اما همیشه دربارۀ افزودن قطعات و بصورت مخلوط در شیر به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید. ابتدا با ایشان مشوت کنید و بعد در رژیم غذایی خود مصرف آن را بیافزایید.
انبه در یک نگاه
مصرف انبه در بارداری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • پویا یدالهی
    درباره مصرف انبه در بارداری

    به نظر من مطالب فوق بسیار عالی بود فقط بگم نرم بودن انبه چه ربطی مصنوعی بودن انبه دارد. انبه اگر ادرار آور میباشد پس مانند هندوانه میماند.

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.