۵۱۱۴۲
۱ نظر
۴۳۸۱۱
۱ نظر
۴۳۸۱۱

ناگفته‌های پسر شجاع، کارتون محبوب دهه شصتی‌ها

مجموعه « پسر شجاع » یک انیمیشن ژاپنی است که اوایل دهه ۶۰ از شبکه یک تلویزیون ایران پخش شد.

روزنامه جام جم: مجموعه « پسر شجاع » یک انیمیشن ژاپنی است که اوایل دهه ۶۰ از شبکه یک تلویزیون ایران پخش شد.


ناگفته‌های پسر شجاع، کارتون محبوب دهه شصتی‌ها

مجموعه «پسر شجاع» اکنون لقب یک کار کلاسیک تلویزیونی را گرفته است. این انیمیشن خانوادگی و ماجراجویانه، نه تنها در کشور ژاپن که در بسیاری از کشورهای جهان هم با استقبال بالای تماشاگران تلویزیونی روبه رو شد.

تماشاگران پسر شجاع ـ که با نام اصلی خود «دون چوک مونوگاتاری» هم شناخته می شود ـ هم کودکان و نوجوانان و هم بزرگسالان بودند. منتقدان بین المللی از پسر شجاع به​عنوان یکی از بهترین انیمی های ژاپن یاد می کنند. انیمی لقبی است که منتقدان سینما و تلویزیون به انیمیشن های ژاپنی داده اند.

علت اعطای این لقب هم این است که انیمیشن های ژاپنی حال و هوا و فضای خاصی دار د که آنها را از انیمیشن های دیگر کشورهای جهان جدا و متفاوت می کند.

مجموعه پسر شجاع، اولین بار در سال ۱۹۷۵ از تلویزیون ژاپن پخش شد و بلافاصله تبدیل به یکی از پربیننده ترین مجموعه های تلویزیونی این کشور آسیایی شد. کیفیت بالای مجموعه باعث شد تا خیلی سریع توجه شبکه های خارجی و بین المللی تلویزیونی هم به این مجموعه جلب شود.

پخش کارتون پسر شجاع تا سال ۱۹۷۷ از تلویزیون ژاپن ادامه داشت. استودیوی کولزومی شیزیو که تهیه کننده اصلی آن است، آن را با همکاری یک استودیوی دیگر به نام کناک تهیه و تولید کرد. در کل ۹۹ اپیزود این مجموعه تهیه شد که زمان تقریبی هریک از این اپیزودها حدود ۳۰ دقیقه بود.

در بین کشورهای اروپایی بیشترین استقبال از پسر شجاع را تماشاگران فرانسوی و ایتالیایی کردند. در زمان پخش این مجموعه در این کشورها، بحث تولید نسخه دوباره سازی شده آنها توسط هنرمندان و انیماتورهای این دو کشور بزرگ اروپایی مطرح شد.

تهیه کننده ژاپنی مجموعه در قدم اول، ۲۶ اپیزود آن را تهیه کرد و در میانه پخش آنها بود که به فکر تولید قسمت های بیشتری از آن افتاد. زمانی که بیست و ششمین قسمت مجموعه پخش شد ـ و مثل بقیه اپیزودهای آن با استقبال بالای تماشاگران روبه رو شد ـ تولید اپیزودهای بعدی آن به نیمه راه رسیده بود. تهیه کنندگان پسر شجاع فیلمنامه ۷۳ قسمت دیگر آن را آماده کرده و برخی از آنها را تولید هم کرده بودند.

خط اصلی قصه مجموعه درباره یک سمور کوچولو به نام پسر شجاع بود که دندان های تیز و بزرگ او جلوی دهانش، مشخصه شخصیت وی به حساب می آمد.

حال و هوای مجموعه اپیزودیک بود و به همین دلیل هر قسمت آن دارای یک قصه مستقل بود که در پایان هر اپیزود، این قصه هم به پایان می رسید، اما این داستان های مختلف و مستقل برای تعدادی شخصیت ثابت اتفاق می افتاد که در تمام اپیزودهای آن حضور داشتند.

قصه اپیزودهای پسر شجاع در یک جنگل رخ می داد و در هر قسمت، پسر شجاع با یک ماجراجویی تازه روبه رو می شد. او در طول قصه باید مشکل پدیدآمده را به شکلی منطقی حل می کرد و موفق می شد آن را به نتیجه مطلوب برساند.

در کنار شخصیت پسر شجاع، چند شخصیت مهم دیگر هم در دل قصه و ماجراهای آن حضور داشتند. پدر پسر شجاع یکی از معروف ترین این شخصیت ها بود.

خانوم کوچولو، خرس مهربون و دکتر بن، دیگر شخصیت های مهم و معروف مجموعه پسر شجاع هستند که در ماجراجویی های شخصیت اصلی قصه با او همراه بودند و برخی اوقات خودشان زمینه ساز اصلی خلق قصه ها و ماجراهای تازه می شدند.

در کنار این شخصیت های مثبت و مهربان، پسر شجاع چند شخصیت منفی و ضد قهرمان هم داشت. شیپورچی (گرگ) ، خرس قهوه ای و روباه مکار کسانی بودند که در راه شخصیت های مثبت قصه مشکل ایجاد می کردند و با اقدامات خود، ماجراجویی های مجموعه را شکل داده و به آن هیجان می دادند. این شخصیت ها بعضی وقت ها هم به شکل دوست پسر شجاع درمی آمدند تا به او نزدیک شوند و بتوانند به وی ضربه بزنند.

مجموعه پسر شجاع اولین بار در اوایل دهه ۶۰ روی آنتن شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران رفت و استقبال تماشاگران از آن به قدری زیاد بود که طی سال های بعد چند بار بازپخش شد. روزنامه ها هم در آن زمان، مطالب خیلی زیادی درباره این مجموعه نوشتند، تمام این مطالب، دیدگاهی مثبت به پسر شجاع داشت.

کارگردانی ۹۹ اپیزود مجموعه پسر شجاع را تیم دو نفره کازویوکی اوکا سه کو و کوزو ناکاگاکی انجام دادند. این دو تمام اپیزودهای مجموعه را به صورت مشترک و با یکدیگر ساختند.

این طور نبود که هریک از آنها وظیفه کارگردانی تعدادی از این قسمت ها را به عهده بگیرند. کار طراحی و نقاشی شخصیت های مجموعه هم به عهده یک تیم سه نفره به رهبری سوسومو یوشیدا بود.

کازویوکی اوکاسه کو، کارگردان اصلی پسر شجاع می گوید آن را با حال و هوای دوران کودکی خود خلق کرد تا بتواند تماشاگران کودک و نوجوان بیشتری را جذب آن کند.

به گفته وی: «در زمان تولید این مجموعه انیمیشن به فضای دوران کودکی خودم برگشتم، دوباره حس و حال یک بچه را پیدا کردم که آرام و قرار ندارد و می خواهد دنیا را تغییر دهد. بخش هایی از شخصیت خود من و کوزو ناکاگاکی در وجود پسر شجاع است.

در عین حال، خیلی از کارهایی را که خودمان نمی توانستیم انجام دهیم و آرزوی انجامش را داشتیم، توسط این شخصیت انجام دادیم. او برای ما حکم کسی را داشت که می توانست در دل قصه خیالی مجموعه وارد فضاهایی شود و به جاهایی برود که ما در عالم واقعیت هیچ وقت نتوانستیم به آن جاها برویم.

یکی از دلایل موفقیت بالای مجموعه هم در همین است. تماشاگران آن هم مثل خود ما، بخش هایی از وجودشان را در پسر شجاع می دیدند و همراه او ماجراهایی را تجربه می کردند که امکان رویارویی با آنها را در عالم واقعیت نداشتند.»

کازویوکی اوکاسه کو در دوران فعالیت هنری خود در رسانه تلویزیون حدود سه مجموعه تلویزیونی را در فاصله سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۴ کارگردانی کرد. اما همکار وی کوزو ناکاگاکی فعالیت بیشتری داشت و روی هم پنج مجموعه تلویزیونی را به عنوان کارگردان جلوی دوربین برد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • زینب
    درباره ناگفته‌های پسر شجاع، کارتون محبوب دهه شصتی‌ها

    عالی بود بسیار استفاده کردیم. لطف کنید منبع مقاله رو هم قرار بدهید.

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.