اسکنر داخل دهانی، چه مزایایی دارد؟
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که مزایای استفاده از اسکنر داخل دهانی چیست؟
سوال : مزایای استفاده از اسکنر داخل دهانی چیست؟
پاسخ : اسکن داخل دهانی امکان تصویر برداری دیجیتال از دهان و دندان را فراهم میکنند و دادههای به دست آمده را در قالب یک تصویر سه بعدی ارائه میدهند.
این تصاویر عموماً یک نقشه مختصاتی از فضای داخل دهان بوده که جایگاه دقیق دندانها را مشخص میکند. با استفاده از این دادهها میتوان فرآیند قالب گیری را به شیوه ای مدرن برای اقدامات درمانی مختلف نظیر ایمپلنت، ساخت پروتز، بریج دندان و ... را انجام داد.
برای آگاهی بیشتر از مزایای اسکنر داخل دهانی به سراغ دکتر عاطفه فراهانی جراح دندانپزشک رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر عاطفه فراهانی یا دریافت نوبت از مطب دکتر عاطفه فراهانی کلیک کنید.
موارد کاربرد اسکن داخل دهانی
اسکنهای داخل دهانی برای طیف وسیعی از مشکلات مورد استفاده قرار میگیرند اما بیشترین کاربرد آنها در دندانپزشکی و به جهت قالب گیری است. برای مثال یکی از مهمترین کاربردهای اسکن داخل دهانی، جایگزینی برای قالب گیری برای ایمپلنت دندان است.
به واسطه این اسکنها و دادههای دقیق آن میتوان به سادگی هرچه تمامتر جایگاه دندان از دست رفته و وضعیت دندانهای کناری آن را به دست آورد. این موضوع به پزشکان کمک میکند تا با دقت بسیار زیادی نسبت به ساخت ایمپلنت و روکش آن اقدام نمایند.
ساخت پروتز ثابت و متحرک دندان از دیگر کاربردهای گسترده اسکن داخل دهانی است. با استفاده از این اسکنها میتوان نقشههای بسیار دقیقی از فضای داخل دهان و دندانهای کناری کسب کرد که به وسیله آن میتوان پروتزهای کارآمدی را آماده نمود.
مازاد بر این میتوان از تصاویر به دست آمده از این اسکنها هم برای ساخت انواع روکش، لمینیت، بریج و… استفاده نمود. به طور کلی در هر اقدام درمانی که نیازمند تصاویر دقیق از فضای دهان یا موقعیت دندانها باشد، میتوان از اسکن داخل دهانی استفاده نمود.
مزایا استفاده از اسکن داخل دهانی
فناوریهای جدید غالباً دو سویه هستند و متناسب با ارزشهایی که خلق میکنند، مشکلاتی هم دارند. تقابل بین مزایا و معایب همان چیزی است که میزان نفوذ یک تکنولوژی را مشخص میکند. این موضوع در رابطه با اسکن داخل دهانی هم صدق میکند. این دسته از تجهیزات هم مانند سایرین دارای نقاط ضعف و قوتی هستند که ما در ادامه به آنها اشاره کردهایم.
دقت فوق العاده بالا
بارزترین مشخصهای که در در اسکن داخل دهانی وجود دارد، دقت بسیار بالای آن در مقایسه با روشهای مرسوم است. این شیوه عموماً بدون خطا بوده و به همین جهت است که اقدامات صورت گرفته با آن عموماً کیفیت بسیار بالای دارد.
اطلاعات بسیار بالا
عموماً اطلاعات به دست آمده از اسکنهای داخل دهانی بسیار وسیع و گسترده است و در قالب فرمت STL قرار میگیرد. این فرمت در واقع یک نقشه مختصاتی است که جزئیات بسیار زیادی را در خود دارد.
از این جزئیات میتوان برای رفع مشکلات مختلف و تعیین اندازههای لازم در ساخت ریستوریشنها استفاده نمود. عدم استفاده از اشعههای خطرناک: بیشتر اسکنهای داخل دهانی از طیفهای نور مرئی استفاده میکنند که هیچ گونه خطری برای انسان ندارد.
این موضوع در حالی است که در شیوههای عکس برداری قدیمی، از اشعه X و امثال آن استفاده میشود که خطرات مختلفی دارد. از طرفی نور این اسکنها تنها بر روی بخشهای محدودی از فضای دهان و دندان تابانده میشود و سایر ساختارهای بدن انسان را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
سرعت عمل بیشتر
یکی از مهمترین مزیتهای اسکن داخل دهانی نسبت به سایر شیوه ها، سرعت بالای آن است. در شیوههای قدیمی میبایست ساعتها زمان صرف قالب گیری میشد. از طرفی اگر این قالب دارای خطا بود یا از بین میرفت، بیمار میبایست برای قالب گیری مجدد به کلینیک مراجعه میکرد.
اما با استفاده از اسکنهای سه بعدی میتوان این کار را تنها در چند دقیقه انجام داد و خروجی آن را هم برای استفادههای مداوم ذخیره نمود. از طرفی طبق یک تحقیق انجام شده، دندانپزشکان، کار با این دستگاهها را سریعتر و دقیقتر از روشهای سنتی یاد گرفته و با سرعت عمل بیشتری میتوانند اقدامات درمانی را انجام دهند.
خروجی سه بعدی
در بیشتر شیوههای تصویر برداری دیجیتال، تصاویر به دست آمده دو بعدی هستند که این موضوع جزئیات زیادی را به پزشکان ارائه نمیدهد. اما در اسکنهای سه بعدی، بیشتر خروجیها سه بعدی بوده و تصاویر به دست آمده از آنها جزئیات بسیار بالایی دارند. همین مورد به عاملی تبدیل شده تا پزشکان بتوانند با دیدی بازتر، اقدامات درمانی را انجام دهند.
صرفه جویی در انرژی و زمان
با کمک اسکنهای داخل دهانی میتوان اقداماتی که نیازمند ساعتها زمان و انواع مختلفی متریال (مثل خمیر قالب گیری و...) بود را تنها در چند دقیقه انجام داد. این موضوع در حالی است که خروجیهای به دست آمده از این کار دقت بیشتری دارد. همین فاکتور به عاملی تبدیل شده تا در زمان، انرژی و هزینه بیماران صرفه جویی شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼