۱۵۷۴۸۱
۹۶۵
۹۶۵

طول عمر زنان و مردان، چرا متفاوت است؟

اینکه زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند تنها در آمریکا ثابت نشد بلکه محققان انگلیسی پیش بینی کردند در سال ۲۰۰۶ در همه‌ی نقاط جهان حتی در فقیرترین کشورها زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند.

زنان طول عمر بیشتری نسبت به مردان دارند. در این مطلب با جزئیات تحقیقات اخیر در این زمینه آشنا می‌شویم.
زنان به طور کلی بیشتر از مردان عمر می‌کنند و محققان به دنبال علت‌ این موضوع هستند.
سیر تکامل می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. اما عوامل دیگری هم نقش دارند که چه مرد و چه زن با کمک آن‌ها می‌توانند زندگی سالم‌تر و طولانی‌تری داشته باشند. بر اساس آمارهای موجود از شهروندان آمریکایی در سال ۲۰۰۴ امید به زندگی از زمان تولد، ۷۸ سال بود که این سن در زنان ۵ سال بیشتر از مردان می‌باشد.
اینکه زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند تنها در آمریکا ثابت نشد بلکه محققان انگلیسی پیش بینی کردند در سال ۲۰۰۶ در همه‌ی نقاط جهان حتی در فقیرترین کشورها زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند.

رقابت برای جلب توجه
حیوانات نر برای جلب توجه حیوانات ماده اغلب مجبورند با هم رقابت کنند. دم زیبا و جذاب طاووس نر و شاخ گوزن نر شمالی گواه این مدعا هستند. این رقابت در برابر دیگر مدعیان می‌تواند خطرناک باشد.
تحقیقات نشان می‌دهند مردان بیشتر از زنان در شرایط خطرناک قرار می‌گیرند و گاهی رفتار خشونت آمیز میزان مرگ و میر در مردان را بالا می‌برد.
مردان بیشتر از زنان در تصادفات رانندگی یا حوادث دیگری مانند قتل، خودکشی جان خود را از دست می‌دهند. این هم یکی دیگر از عواملی است که نشان می‌دهد چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند.

انجام دادن رفتارهای پرخطر و به اصطلاح نترس بودن لازم است؟
محققین مطالعه‌ی دقیق‌تری روی چگونگی تأثیر تکامل روی نرخ مرگ و میر در زنان و مردان انجام دادند.
آن‌ها به این نتیجه رسیدند که بیشتر مردان برای جلب توجه و تحسین زنان خود را در موقعیت‌های خطرناک قرار می‌دهند تا زن از کله خری او خوشش بیاید و با خود بگوید: من دوست دارم او پدر فرزندان من باشد.
همچنین محققان معتقدند: این اختلاف در روند مرگ و میر زنان و مردان حاکی از رقابت مردان با خودشان در جامعه است.

زایمان ایمن‌تر
یکی دیگر از عواملی که نشان می‌دهد چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟ ایمن شدن زایمان هاست.
دکتر کارول جی هوگو (Carol J. Hogue) استاد بهداشت مادر و کودک و اپیدمیولوژی دانشگاه ایموری می‌گوید: تا همین سال‌های اخیر طول عمر مردان بیشتر از زنان پیش بینی می‌شد. من در مورد افراد مسن صحبت نمی‌کنم بلکه منظورم میانگین سال‌های زندگی از زمان تولد است که به آن امید به زندگی از زمان تولد می‌گویند.
این مطالعه در واقع میزان مرگ و میر را بررسی می‌کند نه امید به زندگی از زمان تولد.
اما واقعاً چرا نسبت به قبل امید به زندگی در زنان بیشتر از مردان شده است؟ هوگو معتقد است علت اصلی آن مرگ و میر مادران است. یعنی میزان مرگ و میر زنان در دوران بارداری یا زمان زایمان.
در اوایل قرن بیستم در کشورهای توسعه یافته میزان مرگ و میر مادران در زایمان کاهش یافت. اگرچه هنوز هم مناطقی از این دنیای در حال توسعه وجود دارد که نرخ بالای مرگ و میر زنان باردار را دارند.

رفتارهای پرخطر
بسیاری از مردان در معرض خطر مرگ ناشی از خشونت هستند و این می‌تواند یکی از دلایل بیشتر شدن امید به زندگی از زمان تولد در زنان شده باشد.
بیشترین علت مرگ و میر زنان در اوایل زندگی زایمان بود که به طور قابل ملاحظه‌ای برطرف شده است. در حالی که قاتل اصلی مردان که همان خشونت و حوادث است همچنان وجود دارد و مانند خطر زایمان به این سرعت کاهش نیافته است.
اما این آمار تضمینی برای عمر طولانی مدت زنان نیست. اگر زنان عادت‌های ناسالم خود مانند سیگار کشیدن را ادامه دهند این اختلاف آماری بین امید به زندگی مردان و زنان کمتر و کمتر می‌شود.
امروزه چاقی نیز در امید به زندگی افراد نقش مهمی را بازی می‌کند.
برخی دانشمندان بر این باورند که احتمالاً زنان حفاظت ژنتیکی بهتری نسبت به مردان در برابر مرگ زودرس دارند.

امید به زندگی خود را ارتقا دهید
مردان و زنان می‌توانند برای داشتن زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر قدم بردارند
شما می‌توانید با ورزش، تغذیه‌ی سالم، کاهش استرس از طریق روش‌هایی مانند مدیتیشن، پرهیز از رفتارهای پرخطر، بستن کمربند ایمنی، دعوا کردن با مردم در ترافیک امید به زندگی خود را تغییر دهید.
به عبارت دیگر سرنوشت شما در دستان خودتان است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.