علائم بیماری های مقاربتی، بشناسید
بیماری های مقاربتی به بیماریهایی گفته میشود که از طریق رابطهی جنسی انتقال پیدا میکند. با توجه به نوع علائم و عامل به وجود آورندهی آن به اقسام گوناگون تقسیم میشود.
بیماری های مقاربتی به بیماریهایی گفته میشود که از طریق رابطهی جنسی انتقال پیدا میکند. با توجه به نوع علائم و عامل به وجود آورندهی آن به اقسام گوناگون تقسیم میشود. در ادامه به ۴ نوع از متداولترین انواع بیماری های مقاربتی پرداخته و علائم، راههای انتقال و روش درمان آنها را خواهیم گفت.
مخفف و نام دیگر بیماری های مقاربتی ، STD است و یا به آن عفونتهای انتقالیافته آمیزشی، STI نیز میگویند. این بیماریها طی رابطهی جنسی دهانی، مقعدی یا واژنی به افراد انتقال مییابند. همهی افراد در مقابل این نوع از بیماریها آسیبپذیر هستند و هرچه قدرت ایمنی بدن افراد کمتر باشد احتمال ابتلا به این بیماریها بیشتر است. به کار بردن ابزاری مانند کاندوم میتواند خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی را کاهش دهد اما هنوز هیچ روش بدون خطا و کاملاً مطمئنی برای جلوگیری از ابتلا به این دسته از بیماریها وجود ندارد.
علائم این بیماریها همیشه قابلدیدن نیست. روش درمان بعضی از آنها ساده است، و برخی از آنها اینگونه نیست.در صورت دیدن علائم بیماری، فوراً به پزشک مراجعه کنید و بیماری را درمان کنید. بهغیراز شما شریک جنسیتان هم باید از این موضوع آگاه شود و تحت معاینه و درمان قرار بگیرد.
چنان چه بیماری مقاربتی شما درمان نشود، احتمال ابتلا به سایر بیماریهای مقاربتی مثل اچآیوی یا همان ایدز در شما افزایش خواهد یافت. برای اینکه بیماری های مقاربتی، دستگاه ایمنی را در ناحیهی تناسلی یا منبع ایجاد عفونت تحریک میکند و بهاینترتیب خطر انتقال HIV بیشتر میشود. متأسفانه بعضی از بیماری های مقاربتی باعث ناباروری نیز میشوند.
علائم متداول بیماری های مقاربتی
معمولاً بیماری های مقاربتی نشانهی خاصی ندارند. برای همین هر فرد، بدون اینکه بداند بیمار است آن را به همسر خود منتقل میکند. به همین دلیل لازم است در طول رابطهی جنسی از وسایل حفاظتی مناسب مثل کاندوم استفاده کنید و مرتباً برای معاینه مراجعه کنید.در ادامه ۴ بیماری مقاربتی مهم را برایتان معرفی کردهایم.
کلامیدیا
این بیماری یک عفونت باکتریایی در مجرای تناسلی هست. معمولاً تشخیص آن سخت است. چراکه در مراحل اولیه علائم آن کم است و معمولاً دو، سه هفته بعد این بیماری آشکار میشود.
علائم
- ادرار دردناک
- درد کم در شکم
- ترشحات غیرمعمول واژنی
- ترشح از آلت تناسلی
- احساس درد در رابطهی جنسی
- خونریزی در میانهی پریود
- درد بیضه
سوزاک
این بیماری هم یک عفونت باکتریایی در مجاری تناسلی است. و میتواند در قسمتهای دیگر مانند: دهان، گلو، چشم و مقعد هم رشد کند. اولین نشانههای بیماری سوزاک معمولاً ۱۰ روز بعد از ابتلا خود را نشان میدهد.
علائم
- ترشحات کم، غیر شفاف و یا خونی از پنیس یا واژن
- داشتن درد یا سوزش در هنگام ادرار
- خونریزی شدید در هنگام قاعدگی یا خونریزی بین دورههای عادت ماهیانه
- درد و ورم بیضه
- درد در رودهها
- خارش مقعد
تریکوموناس
این بیماری مقاربتی یکی از رایجترین بیماری های مقاربتی است که توسط انگل میکروسکوپی به نام تریکوموناس واژینالیس به وجود میآید. این بیماری طی رابطهی جنسی در افرادی که آمادگی ابتلا به بیماریهای عفونی را دارند منتقل میشود و توسعه مییابد. بیشتر مجرای ادرار در مردان و واژن در زنان را آلوده میکند، معمولاً بدون علامت است. علائم این آن بین ۵ تا ۲۸ روز بعد از ابتلا به وجود میآید.
علائم
- ترشح روشن، سفید، سبز یا زرد از واژن
- ترشح از پنیس
- بوی بد واژن
- خارش یا سوزش واژن
- سوزش یا خارش پنیس
- درد در رابطهی جنسی
- ادرار دردناک
HIV
این بیماری نوعی عفونت است که بهوسیله ویروس نقص ایمنی انسان ایجاد میشود. این ویروس در اندازهی توانایی بدن برای مبارزه با ویروسها، باکتریها و قارچها، اختلال ایجاد میکند و میتواند سبب ایجاد بیماری ایدز شود. ایدز بیماری خطرناکی است و زندگی فرد را تهدید میکند.
نشانههای آن در ابتدا معلوم نیست. در برخی از افراد ۲ تا ۶ هفته بعد از مبتلا شدن، نشانههایی مانند علائم آنفولانزا دارند. تنها راه تشخیص این بیماری آزمایش است.
علائم اولیه
- تب
- سردرد
- گلودرد
- ایجاد ورم در غدد لنفاوی
- جوش پوستی
- خستگی
بهطورمعمول یک هفته یا یک ماه طول میکشد تا این علائم و نشانهها ظاهر شوند و بیشتر مواقع با سایر بیماریهای عفونی اشتباه گرفته میشوند. در این زمان، عفونت در فرد افزایش مییابد. علائم شدید HIV معمولاً ۱۰ سال بعد از عفونت اولیه ظاهر میشود.
علائم HIV پس از گسترش ویروس
- بزرگ شدن غدد لنفاوی
- اسهال
- کاهش وزن
- تب
- سرفه
- نفسهای کوتاه
علائم مرحلهی تأخیری HIV
- خستگی بیعلت
- عرق شبانه
- احساس سرمای شدید
- تب شدید تا یک هفته
- ورم در غدد لنفاوی تا چند هفته
- اسهال شدید
- سردرد مداوم
- ابتلا به عفونتهای غیرمعمول
افراد مبتلابه این بیماری در بیشتر موارد میتوانند با استفاده از روشهای درمانی و مراقبتهای مناسب به زندگی عادی خود ادامه دهند.
حواستان باشد بیماری های مقاربتی ممکن است نشانههای مشخصی نداشته باشند، به همین خاطر مراقبتهای دائمی برای زوجین بسیار ضروری است و در صورت ابتلا به بیماری، هر دو نفر باید تحت درمان قرار بگیرند.
منبع:
یک دکتر
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼