۱۸۷۹۷۲
۱۲۰۲
۱۲۰۲

اقدامات قبل از بارداری، آزمایش ها برای چیست؟

امروزه بیشتر خانواده ها برای بچه دار شدن خود از ماهها قبل برنامه ریزی میکنند و تعداد بارداریهای های ناخواسته از قبل به مراتب کمتر شده است.

امروزه بیشتر خانواده ها برای بچه دار شدن خود از ماهها قبل برنامه ریزی میکنند و تعداد بارداریهای های ناخواسته از قبل به مراتب کمتر گردیده. پزشکان متخصص زنان و زایمان نیز پیشنهاد میکنند که پیش از بارداری برای بررسی های لازم حتما به پزشک خود مراجعه کنند.
ممکن است با انجام یکسری آزمایشات پیش از باردار شدن بتواند شانس تولد یک نوزاد با اختلالات ژنتیکی را به حداقل خود کاهش دهد و یا اینکه یک آزمایش ساده باعث پیشگیری از انتقال بیماریهای خطرناک به نوزاد گردد.

آزمایشات پیش از بارداری چه بیماریهایی را بررسی میکنند :
- بیماری هرپس
- بیماریهای انتقالی جنسی مانند : کلامیدیا ، سیفیلیس و گونوریا
- مشکلات غدد تیروئید که با انجام آزمایش TSH
- سایر بیماری ها مانند توکسوپلاسموزیس ، پاروو ویروس B۱۹ که بیماری پنجم نیز نامیده می شود و سیتومگالوویروس.
امکان دارد پزشک برای بررسی باروری شخص آزمایش هایی دیگری را نیز را درخواست نماید ، مانند :
- آزمایشات بعد از نزدیکی : نمونه کمی از مایعات دهانه رحم بلافاصله پس از نزدیکی در زمان تعیین شده تخمک گذاری گرفته میشود ; پزشک هم مایع و هم شرایط اسپرم موجود در آن را بررسی میکند.
- آنالیز اسپرم : نمونه مایع منی از مرد گرفته میشود تا میزان اسپرم در آن و نوع حرکت آنها ( اینکه اسپرم ها چقدر فعالند ) معلوم گردد .
و در نهایت ممکن است با توجه به نوع ازدواج یا نژاد زن و شوهر آزمایشات دیگری درخواست نماید .
- کم خونی داسی شکل
- تالاسمی ( مینور و ماژور )
ممکن است پزشک از شما بخواهد که واکسن برخی از بیماریها را تمدید نمایید . برخی واکسن های خاص مانند MMR سرخک -اوریون- سرخجه ) ، واریسلا ( ویروس عامل بیماری آبله مرغان) و واکسن هپاتیت A ،که تمام این بیماریها احتما وقوع نقصهای مادرزادی را افزایش میدهند اما متخصصین توصیه میکنند که حداقل ۲۸ روز پس از دریافت بعضی از این واکسن ها صبر کنید و پس از آن اقدام به بارداری نمایید .

توصیه های دیگر برای پیش از بارداری:
- مصرف روزانه ۰,۴ mg اسید فولیک : مشخص شده اسید فولیک - که بطور طبیعی در برگ گیاهان سبز برگ مانند اسفناج و بصورت مصنوعی در محصولات غنی شده تهیه شده از آرد و برنج یافت می شود-مصرف اسید فولیک خطر ابتلا به انواع خاصی از نقص های مادرزادی را کاهش میدهد. متخصصین توصیه می کنند که علاوه بر یک رژیم خوب، باید برای مدت ۳ ماه پیش از بارداری و سه ماه پس از بارداری، روزانه یک مولتی ویتامین همراه با فولیک اسید مصرف گردد.
چنانچه شخصی در بارداری قبلی خود جنینی دچار نقص در مغز یا لوله عصبی داشته است احتمالاً پزشک میزان بالاتری از ۰,۴ mg اسید فولیک را پیشنهاد خواهد داد .
- اجتناب از مصرف داروها و الکل : علاوه بر اجتناب از مصرف داروهایی که بدون تجویز پزشک مصرف میکنید باید با پزشک خود درباره ادامه یا عدم ادامه ی سایر داروها یا مکمل های گیاهی و شیمیایی نیز مشورت نمایید .
- سیگار نکشیدن : سیگار کشیدن هم برای پدر و هم برای مادر که قصد بچه دار شدن دارند بایستی سه ماه پیش از بارداری متوقف شود زیرا سیگار کشیدن میزان اسپرم را در مردان کاهش میدهد و نیز برای جنین در دوران بارداری خطراتی را تولید میکند . باشد.
- چکاپ دندانپزشکی : تحقیقات نشان میدهد که وجود بیماریهای لثه - عفونت های لثه ناشی از پلاک - میتواند خطر زایمان نوزاد زودرس یا کم وزن را زیاد کند همچنین اگر در دوران بارداری شخصی دچار مشکلات دهان و دندان گردد درمان آن بمراتب سختتر خواهد بود .
- آمادگی روحی خود را بررسی کنید : داشتن یک کودک میتواند تمام زندگی یک خانواده را تحت الشعاع قرار دهد، شغل ، وضعیت مالی و روابطتان با همسر . نه ماه زمان کوتاهی برای سر و سامان دادن به تمام این موضوعات است، بنابراین ممکن است پزشکتان برای اینکه شما را آماده کند توصیه هایی ارائه کند یا پیشنهاد کند که در کلاس های پیش از بارداری که در بیمارستان محلی برگزار میشوند شرکت کنید.

کنترل بیماری ها در دوران پیش از بارداری
اگر بیمار شما دچار بیماریهایی مانند صرع ، فشار خون ، آسم یا دیابت هستید ، انجام بررسی های پزشکی قبل از بارداری شدن بسیار مهم است . حتی کنترل این بیماریها در طول بارداری برای مادر و جنین حیاتی است، بلکه برخی از داروهایی که برای درمان این بیماری ها بکار می روند - مانند برخی از داروهای ضد فشار خون - نیز می توانند اثر منفی بر بارداریتان داشته باشند. اگر معمولاً از چنین داروهایی استفاده می کنید پزشک میتواند جایگزینی برای آنها پیشنهاد کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.