۱۷۰۸۷۱
۱۳۸۵۵
۱۳۸۵۵

درباره نوزاد یک ماهه، آنچه باید بدانید

در طول ماه اول، نوزاد شما فقط از زندگی اش لذت می برد. و شما با نیازهای بسیاری که او دارد از او مراقبت می کنید...

در طول ماه اول ، نوزاد شما فقط از زندگی اش لذت می برد. و شما با نیازهای بسیاری که او دارد از او مراقبت می کنید. در اینجا مراحل رشد کودک یک ماهه و تغییراتی که ممکن است شما در طول ماه اول ببینید، وجود دارد.
سال اول تولد فرزند شما یک زمان فوق العاده است. در ۱۲ ماه ، بچه ی شما از یک نوزاد کوچک که کاملا وابسته ی شماست به یک بچه ی یک ساله که شروع به راه رفتن ، حرف زدن و نشان دادن اولین علائم مستقل شدن می کند، تغییر می کند.
این موضوع اهمیت دارد که به خاطر داشته باشید که نوزادانی که نارس به دنیا می آیند این مراحل را دقیقا نخواهند داشت. آن ها هر کدام از این مراحل را با توجه به تاریخی که دنیا آمده اند پشت سر خواهند گذاشت نه تاریخی که قرار بوده دنیا بیایند. بچه هایی که یک ماه زودتر دنیا آمده اند مطمئنا یک ماه بیشتر طول می کشد تا به هم سن وسالان خود برسند.

رشد کودک یک ماهه
اگر بچه ی شما چند روز اول تولد کمی وزن از دست داد نگران نشوید. نوزادان با مایع اضافی بدن متولد می شوند و به طور معمول ۱۰ درصد از وزن بدنشان را از دست می دهند تا زمانیکه وضعیتشان ثابت شده و شروع به اضافه کردن وزن کنند. بعد از گذشت دو هفته نوزادان باید به وزنی که هنگام تولد داشتند برسند ، و در طول ماه اول به سرعت وزن اضافه می کنند. آن ها بین نیم اونس یا یک اونس در روز وزن اضافه می کنند. پزشک شما وزن بچه ی شما را با مقایسه جدول رشد چک خواهد کرد تا مطمئن شود به اندازه ی کافی رشد کرده باشند.

مهارت های حرکتی
سیستم عصبی نوزاد تازه متولد شده هنوز هم در حال رشد است، اما بچه ها کارهای زیادی در یک ماهگی شان می توانند انجام دهند. توجه داشته باشید که بچه ی شما با رفتارهای مادرزادی زیادی مثل مکیدن متولد شده است ، او قادر خواهد بود تا ( با کمی کمک شما) نوک سینه مادر را برای شیرخوردن بگیرد.
اگر انگشتتان را در کف دست او قرار دهید او انگشت شما را در مشتش می گیرد (و خیلی از پدران مغرور در مورد زور بچه شان غلو می کنند). بچه هایی که خیلی تکان می خورند خیلی زود تر دست و پاهایشان را باز و بسته می کنند. این حرکت مورو نامیده می شود. حتی در یک ماهگی نوزاد شما تمایل به راه رفتن دارد. اگر پاهای نوزادتان را در حالی که مراقبش هستید در یک سطح سفت قراردهید آن ها نشان می دهند که می خواهند قدم بردارند.
هم چنین یک بچه ی یک ماهه ممکن است قادر باشد تا هنگامی که به شکم خوابیده است سرخود را بچرخاند در حالیکه گردن آن ها این قدرت را ندارد سرشان را بالا بگیرد. مطمئن شوید که وقتی او را بلند می کنید دستتان زیر سرش قرار بگیرد.

خوابیدن
به دنیا آمدن کار سختی است. هفته های اول به نظر می رسد تنها چیزی که بچه ی شما نیاز دارد خوابیدن است. در حقیقت خواب نوزادان ۱۵ یا ۱۶ ساعت در روز است. این ساعات می تواند پراکنده باشد اما نوزاد هنوز خودش را با چرخه ی شب و روز وفق نداده است. شما می توانید به وسیله ی اینکه انجام کارهایتان را به روز محدود کنید و در طول شب همه چیز تاریک آرام و خسته کننده باشد، به او کمک کنید تا خودش را با این شرایط وفق دهد. به مرور زمان او خواهد فهمید که روز برای بازی است و شب برای خوابیدن.
همچنین چرخه ی خواب نوزاد یک ماهه ی شما با خواب شما خیلی متفاوت است. بر خلاف بزرگسالان بچه های تازه متولد شده زمان بیشتری را از خواب می پرند. که به این معنی است که آن ها ممکن است خیلی راحت در طول هفته های اول از خواب بیدار شوند.

احساسات
بچه ها معمولا با دید تاری دنیا می آیند. نوزادن خیلی نزدیک بین هستند. بچه ی شما می تواند اجسام و افرادی را که تقریبا نزدیک هستند وقتی که در فاصله ی ۸ تا ۱۲ اینچی هستند ببینند. این یعنی او زمانی که بزرگ می شود صورت شما را می بیند و در واقع ترجیح می دهد به شما نگاه کند تا یک اسباب بازی. چون نوزادان به طور طبیعی تمایل به چهره انسان دارند. آن ها همچنین ترجیح می دهند چیزهای با کیفیت بالا را نگاه کنند چون دیدن آن ها راحت تر است (هم چنین شما نباید لباس های کامل سفید یا سیاه بپوشید لباس های رنگی بهتر هستند).
ممکن است متوجه شوید که چشمان نوزاد شما هنگامی که سعی می کند تا تمرکز کند کمی لوچ باشد. این کاملا طبیعی است چون کنترل چشم نوزاد تازه متولد شده هنوز کامل نشده است. البته اگر چشم آن ها در سه یا چهار ماهگی هم انحراف داشت با یک متخصص اطفال صحبت کنید چون ممکن است نشانه ی بیماری چپی چشم باشد. (انحراف چشم)
هم چنین شنوایی نوزاد کاملا شکل نگرفته است، بچه ها می توانند صداها را بشناسند به خصوص صدای والدین شان را، زیرا زمانی که در رحم بوده اند آن را می شنیده اند.
همچنین آنها صداهای بم و موج دار را دوست دارند. به همین دلیل وقتی کودک بزرگتر شما با آن صدای جیغ جیغواش با بچه ی شما حرف می زند اصلا اذیت نمی شود. اگر به نظر می رسد بچه ی شما به هیچ صدایی پاسخ نمی دهد، مطمئن شوید که این را با متخصص اطفال کودک در اولین ملاقات در میان بگذارید. هنگام تولد خیلی از حالت های شنیداری در بچه ها مشاهده می شود اما مطمئن شوید که حتی اگر آزمایش های تولد مشکلی نداشت هم نگرانی های شنیداری خود در مورد بچه تان را با پزشک اطفال در میان بگذارید.
مثل خیلی از بچه های بزرگتر (و بزرگسالان) بچه ها مزه های شیرین را ترجیح می دهند. قدرت چشایی آنها هنوز آنقدر کامل نشده که تلخی را از شوری تشخیص دهند. آن ها حس بویایی خوبی دارند به خصوص بوی سینه ی مادر و شیر مادر در روزهای اول تولد تشخیص می دهند.

خوردن
در طول ماه اول و در هنگام رشد کودک یک ماهه منتظر باشید نوزاد شیرخواره ی شما ۸ تا ۱۲ بار در روز شیر بخورد (تقریبا هر دو یا سه ساعت) . بچه هایی که شیشه شیر می خورند ممکن است ۶ تا ۸ بار نیاز به شیر داشته باشند. بعضی والدین هر وقت که بچه نیازداشته باشد به او شیر می دهند در حالیکه بعضی دیگر طبق یک برنامه و روال خاص شیر می دهند.
شما می دانید که کی بچه تان گرسنه است، چون او شروع به گریه کردن می کند(سرش را تکان می دهند و به دنبال سینه مادر میگردد) شروع به قیل و قال کرده و وقتی صورتش را لمس می کنید دهانش را باز می کند. بچه ای که به اندازه ی کافی شیر بخورد راضی به نظر می رسد و حتی ممکن است بخوابد. منتظر۴ تا ۶ پوشک خیس در یک روز باشید که نشان دهنده ی این است که او به اندازه ی کافی تغذیه شده است.

ارتباط برقرار کردن
نوزادان یک ماهه تقریبا یک حالت ارتباطی خاص دارند ! گریه میکنند. کودک شما تا سه ساعت در روز گریه می کند (نترسید، گریه با گذر زمان کمتر می شود). گریه نوزاد روش حرف زدن اوست " من گرسنه هستم ؛ به من غذا بده. " " پوشک من خیس است " و یا" من واقعا خسته ام" در نهایت ، شما شروع به تفسیر این گریه ها می کنید و بهترین شیوه را برای تسکین او می یابید (برای مثال، با تکان دادن یا قنداق کردن او). بعضی از نوزادانی که بیش از حد گریه می کنند ممکن است قولنج یا یک مشکل پزشکی داشته باشند ، بنابراین اگر نتوانستید او را آرام کنید با دکتر تماس بگیرید.

نکاتی برای رشد کودک یک ماهه :
بچه ها دوست دارند لمس شوند. بچه ی یک ماهه خود را خیلی نوازش کنید برای مثال با نگه داشتن و تکان دادن او ، و یا ماساژ ملایم با او ارتباط پوستی برقرار کنید. این باعث می شود نوزاد شما حس آرامش داشته باشد و عشق بورزد.
پاهای کودک را در یک حرکت دوچرخه سواری برای چند دقیقه حرکت دهید. این تمرین آسان کمک خواهد کرد تا عضلات او را برای خزیدن و پیاده روی آماده کنید ، که کودک شما قبل از آنکه شما بفهمید آن کار را انجام خواهد داد.
منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.