۱۸۰۴۲۴
۱۱۰۳
۱۱۰۳

رشد نوزاد شش ماهه، راهنمای کامل

شش ماهگی یکی از مراحل مهم رشد کودک است که در آن نوزاد عشق و علاقه خود را نسبت به شما به شکل مشخص ابراز می‌کند.

رشد نوزاد شش ماهه شامل کسب مهارت‌های جسمی و درک مفاهیم جدید است. شش ماهگی یکی از مراحل مهم رشد کودک است که در آن نوزاد عشق و علاقه خود را نسبت به شما به شکل مشخص ابراز می‌کند و می‌خواهد در کنار شما باشد. او دوست دارد صورت شما را لمس کند و شما را در آغوش بکشد.
نوزاد شش ماهه شما از لحاظ جسمی و ذهنی پیشرفت زیادی کرده است. او از بودن در کنار شما لذت می‌برد، از دیدن خودش در آینه ذوق زده می‌شود و می‌تواند غذای جامد بخورد! آیا می‌دانید نوزاد شش ماهه چه توانایی‌هایی باید داشته باشید؟

رشد نوزاد شش ماهه از لحاظ ذهنی
کودک شما با ایجاد صدا‌های مختلف سعی می‌کند توجه شما را جلب کند. وقتی صدای پای کسی را می‌شنود، هیجان زده می‌شود و دستانش را برای اینکه بغلش کنید، بلند می‌کند. او با تصویر خود در آینه صحبت کرده و به آن لبخند می‌زند و با دهانش حباب تولید می‌کند. کم کم از غریبه‌ها خجالت می‌کشد و ممکن است از خود ترس نشان دهد. بعضی غذا‌ها را ترجیح می‌دهد و از بعضی غذا‌ها بدش می‌آید.
فعالیت‌هایی در جهت رشد ذهنی
- بازی پرت کردن اشیا و پس دادن آن و سایر بازی‌های بده بستانی را با او انجام دهید.
- مدام او را به اسم صدا کنید.
- برای اینکه به او کمک کنید اراده ایجاد و تغییر چیز‌ها را به دست آورد، کار‌های مختلف و نتایج آن‌ها را نمایش دهید. به عنوان مثال، توپ را هل بدهید و به او بگویید که توپ می‌غلتد.
تمرین
به جلب توجه او پاسخ دهید. وقتی کودک شما نشان می‌دهد که شما را می‌خواهد، با آغوش باز به سوی او بروید. اسم او را صدا بزنید و کاری کنید که بداند دارید می‌آیید.

رشد نوزاد شش ماهه از لحاظ جابجایی حرکتی
عضلات کودک شما آنقدر قوی شده است که می‌تواند مقدار زیادی از وزنش را روی ساعدهایش بیندازد و در حالی که دست‌هایش را به عنوان تکیه‌گاه جلو گذاشته است، می‌نشیند. می‌تواند دست‌هایش را دراز کند تا بلندش کنید و بدون تکیه به جایی چند دقیقه در صندلی کودک بنشیند.
فعالیت‌هایی در جهت رشد جابجایی حرکتی
به منظور تقویت استخوان‌ها و عضلات که برای راه رفتن ضروری است، بازی‌های پر جنب و جوش با کودک خود انجام دهید.
برای اینکه او را تشویق کنید شکم خود را به عنوان آمادگی برای چهار دست و پا رفتن از روی زمین بردارد، هواپیما بازی کنید. به این صورت که همراه با کودک روی شکم بخوابید و هر دو دست و تنه خود را از زمین بلند کنید.
به عنوان پاداش اینکه توانسته است دستانش را دراز کند، او را با بالا و پایین انداختن تشویق کنید.
تمرین
به او تمرین‌هایی برای تحمل وزن بدن بدهید. در حالی که کودکتان روی پای شما است، او را به آرامی بالا و پایین بیندازید. این کار تمرین خوبی برای کمک به اوست تا بتواند هر چه بیشتر وزن خود را تحمل کند و آماده راه رفتن شود.
رشد نوزاد شش ماهه از لحاظ مهارت‌های دستی
حرکات کودک شما کامل‌تر و ظریفتر شده است. او یاد گرفته است چیزی را از یک دست به دست دیگرش بدهد. اگر چیزی در دستش باشد، آن را می‌اندازد تا چیز دیگری را بردارد. او می‌تواند شیشه شیرش را نگه دارد و می‌تواند چنگ بزند.
فعالیت‌هایی در جهت رشد مهارت‌های دستی
- برای تشویق حرکات ظریف‌تر انگشتان، انواع مختلفی از غذا‌هایی را که می‌توان با دست خورد، در اختیار او بگذارید.
- برای ظریف‌تر کردن نحوه چنگ زدن او، کم کم غذا خوردن مستقل با قاشق را به او بیاموزید.
- به او نشان دهید چگونه اشیا را از یک دست به دست دیگرش بدهد.
تمرین
به او غذایی بدهید که بتواند با دست خودش بخورد. انواع بیسکوییت، نان سوخاری، تکه‌های نان پخته شده از آرد سبوس دار و قطعات پنیر غذا‌های بسیار خوبی هستند که کودک می‌تواند به آسانی آن‌ها را با دست بردارد و بدون کمک دیگران به طور مستقل بخورد.

رشد نوزاد شش ماهه از لحاظ اجتماعی
کودک شما به طور آشکار و به سرعت در حال پیشرفت است. او با حرکاتی همچون نوازش کردن، ضربه زدن، چنگ زدن و سیلی زدن، واکنش نشان می‌دهد. او ممکن است به عنوان سلام گفتن یا نشان دادن علاقه دست خود را به صورت شما بکشد. احتمالا در این سن از غریبه‌ها ترسیده و احساس تعلق خود به شما را با چنگ زدن به شما و نگه داشتن شما نشان می‌دهد.
فعالیت‌هایی در جهت رشد اجتماعی
- اگر کودک شما حرکات بدن زیادی از خود نشان می‌دهد، حرکات و اشارات جدیدتری به او یاد دهید. وقتی می‌روید تا او را بغل کنید، دست‌های خود را باز کنید، او از شما تقلید خواهد کرد.
- حرکات پر احساس و اغراق آمیز نشان دهید و زیر و بم صدای خود را با حرکت خود تطبیق دهید. صبر کنید تا کار شما را تکرار کند.
- به معرفی کردن غریبه‌ها ادامه دهید و به کودک خود برای عادت کردن به آن‌ها وقت کافی بدهید.
تمرین
اشارات و حرکات جدید را تشویق کنید. واکنش‌های متنوعی نسبت به ادا‌ و اطوارهای او نشان دهید تا انواع مختلف پاسخ‌ها و واکنش‌ها را بیاموزد.

مراقب باشید!
اگر رشد نوزاد شش ماهه طبیعی باشد، باید قادر باشد برخی فعالیت‌ها را انجام دهد. اگر نوزاد شش ماهه شما نشانه‌های زیر را داشت، بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کنید.
- نوزاد حتی با کمک شما هم قادر به نشستن نیست.
- عضلاتش خیلی سفت یا خیلی شل هستند.
- هیچ گونه صدایی از خود در نمی‌آورد و هیچ پاسخی نمی‌دهد.
- به چهره‌های آشنا لبخند نمی‌زند و با دیدنشان هیجان زده نمی‌شود.
- بازی نمی‌کند یا توانایی‌های حرکتی بسیار ضعیفی دارد.

بازی‌های مناسب رشد نوزاد شش ماهه
- هنگام بازی با کودک بسیار صحبت کنید. هنگام بازی با کودک فقط تماشاگر نباشید و درباره اشیا با او صحبت کنید و آن‌ها را نام ببرید. به این وسیله مهارت شنوایی نوزاد را تقویت کرده و به حافظه‌اش کمک می‌کنید.
- کتاب بخوانید. هیچ وقت برای خواندن کتاب برای نوزاد زود نیست. برای نوزاد خود کتاب‌های رنگی و با تصاویر واضح بخوانید.
- به گردش بروید. کودک را به باغ یا پارک ببرید تا به رنگ‌های درخشان طبیعت نگاه کند. دیدن این رنگ‌ها باعث تقویت بینایی نوزاد و رشد کورتکس مغز می‌شود.
- نوزاد را روی شکم قرار دهید. این کار باعث تقویت عضلات بدن نوزاد می‌شود تا بتواند مهارت‌های حرکتی خود را بهبود بخشد و برای ایستادن و راه رفتن آماده شود.
- به کودک غذای انگشتی بدهید. هنگامی که کودک شروع به خوردن غذای جامد می‌کند، سبزیجات و میوه‌هایی را که بتواند با دست به دهان ببرد را حتما در برنامه غذایی او بگذارید.
- روابط اجتماعی کودک را تقویت کنید. افراد جدید را به کودک معرفی کنید تا تمرینی برای تعاملات اجتماعی او باشد.
- نوزاد شش ماهه، در صورت داشتن رژیم غذایی مناسب، رشد خوبی خواهد داشت. روند رشد نوزاد خود را با دقت پیگیری کنید و در صورت مشاهده هر گونه تاخیر در رشد، حتما با پزشک کودک مشورت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.