مشکلات گوارشی نوزادان، علت سکسکه و درمان آن
اگر کودکتان شروع به سکسه کردن کرد میتونید مقداری کولیک میکسچر البته با تجویز دکتر به کودک خود بدهید.
نوزادانی که تازه بدنیا آمده اند ممکن است سکسکه را تجربه کنند. سکسکه های کودک بوسیله انقباض دیافراگم و بسته شدن سریع تارهای صوتی ایجاد میشه که با بسته شدن تارهای صوتی صدای سکسکه را بوجود میاره که بدون درده. اصلا نگران نباشید چون سکسکه کاملا بی ضرره و نشانه رشد و تکامل کودک شماست. اگر نوزاد دارین و به این عارضه دچار شده اید با علائم و راهکارهای زیر میتونین سکسه ی نوزاد رو کاهش بدید.
علت بروز سکسکه در نوزادان
سکسکه های نوزاد ناشی از انتقال شیر مادر است. ممکن است نوزاد زیاد یا سریع شیر بخوره یا هنگام بلعیدن شیر مقداری هوا هم وارد دهانش بشه که منجر به اختلالات معده میشه. همه موارد که ذکر شد باعث میشه به دیافراگم کودک فشار وارد شده در نتیجه باعث بروز سکسکه شود. سکسکه های کودک نیز می تونه ناشی از تغییرات ناگهانی در دمای معده باشد. برای مثال دادن شیر سرد به کودک یکی از همین نمونه هاست. به غیر از محرک های مربوط به تغذیه، یکی دیگه از موارد بروز سکسکه در کودک یا نوزاد تازه متولد شده رفلکس معده است، هنگامی که کودک مبتلا به رفلکس معده می شود، غذا و شیر به خوبی هضم نشده و از معده به مری برمیگرده و باعث سوزش و ناراحتی میشه. در اینصورت با پزشک متخصص اطفال صحبت کنین تا کودکتان درمان شود.
اگه نوزادتون سکسکه میکنه، به او شیر بدهید
دادن شیر به نوزادتون میتونه به شما کمک کنه تا از سکسکه نوزادتون خلاص بشین. با خوردن شیر دیافراگم کودک آرام میگیرد و سکسکه هم کم کم متوقف میشود.
استفاده از کولیک میکسچر برای درمان سکسه ی نوزاد
اگر کودتان شروع به سکسه کردن کرد میتونید مقداری کولیک میکسچر البته با تجویز دکتر به کودک خود بدهید چون باعث کمک و درمان کولیک روده (یکی از بیماری های التهابی روده است که باعث التهاب قسمتی از دستگاه گوارش به مدت طولانی می شود) و سایر اختلالات روده میشود.
برای رفع سکسکه بین شیر خوردن کودک وقفه بیندازید
اگر دیدید که نوزادتان شیر زیاد میخوره و چند دقیقه در یک حالت و پوزیشین قرار داره، میتونید موقعیت او را تغییر دهید. مثلا اگر از شیر مادر تغذیه میکنه میتونین یه مقدار از یک سینه بخوره بعد یکم وقفه بندازین و بعد از سینه دیگر به او شیر بدین و یا اگر با بطری شیر میخوره وقتی که شیر به نیمه رسید موقعیت و حالت کودک را تغییر داده تا بین شیر خوردنش وقفه بیفته و بعد بقیه شیر را میل کنه.
پستانک در از بین بردن سکسکه کمک میکند
سکسکه نوزادان همیشه از تغذیه شروع نمی شود. هنگامی که کودک شما شروع به سکسکه کردن می کند، اگر عادت به پستانک داره میتوانین پستانک به او بدین تا بمکه، چون پستانک فشار روی دیافراگم را تسکین داده و به توقف سکسکه ها کمک میکنه.
تکنیک های لازم در طول شیر دهی را رعایت کنید
وقتی که کودکتان میخواهد شیر بخورد تمام حواستان را به او بدهید و ببینید که سینه تان را خوب در دهانش گذاشته یا نه فقط نوک سینه را دهان گذاشته. اگر سینه مادر را کامل در دهان نگذاشته باشه مقداری هوا همراه شیر به دهان کودک وارد میشه و این خود عاملی برای بروز سکسکه در کودکتونه.
راههای جلوگیری و کاهش سکسکه کردن نوزاد
- مطمئن بشوید هنگامی کودک شما در حال خوردن شیره آرام است. این به معنی آن است که نگذارین کودکتون گرسنه شود و گرسنگی باعث آزار و اذیتش شده و شروع به گریه کردن کنه بعد به او شیر بدین، قبل از اینکه گریه کنه به او شیر بدین تا در آرامش و بدون استرس گرسنگی شیر بخوره.
- پس از خوردن از فعالیت سنگین با کودک خود اجتناب کنین، مانند بالا و پایین پریدن یا بازی کردن با انرژی زیاد.
۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از هر وعده غذا، نوزاد خود را در موقعیتی صحیح قرار بدین.
- برای نوزادانی که با شیشه شیر میخورند باید در انتخاب سر شیشه دقت کنین تا هنگام شیر خوردن هوای اضافی همراه شیر به دهان نوزادتون منتقل نشه.
- حتما بعد از خوردن شیر کودکتان را به پشت بخوابونین و کمی پشتش را با دست بمالین تا هوای بلعیده شده هنگام خوردن شیر از بدنش خارج شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼