۱۳۴۷۸۷
۲۱۱۸
۲۱۱۸

دلیل دیابت در کودکان، راه درمان

تشخیص به موقع دیابت و کنترل بهتر قند خون بیمار، از بروز عوارض حاد دیابت جلوگیری می کند.

دکتر مرتضی علیجانپور فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان بیمارستان روحانی بابل گفت: تشخیص به موقع دیابت و کنترل بهتر قند خون بیمار، از بروز عوارض حاد دیابت جلوگیری می کند.

وی افزود : دیابت نوع یک در کودکان تقریباً ۱۰ درصد از کل موارد دیابت را شامل می شود و تابحال بیش از ۱۵ میلیون فرد مبتلا به آن در جهان گزارش شده است و سالانه حدود ۱۵ هزار مورد جدید نیز تشخیص داده می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: این بیماری در کودکان معمولاً پرسروصدا است و از زمان شروع علائم تا تشخیص، معمولاً ۲-۱ ماه بیشتر طول نمی کشد ولی علائم در دیابت نوع دو در بزرگسالان بسیار تدریجی است و بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند و معمولاً در آزمایشات معمول متوجه قند بالا می شوند.

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان افزود: علائم بیماری در اوایل بصورت شب ادراری و در دخترها بصورت ترشحات واژینال ممکن است باشد و بتدریج علائم اصلی بیماری بصورت پرادراری، پرنوشی، افزایش اشتها و کاهش وزن ظاهر می شود و بتدریج علائم تشدید پیدا می کند.

وی گفت: در صورت عدم تشخیص بیماری، بیمار ممکن است وارد فاز کتواسیدوز دیابتی (DKA) شود که بصورت درد شکم، تهوع و استفراغ و بتدریج تندی تنفس و کاهش سطح هوشیاری می باشد.

دکتر علیجانپور افزود: در صورتیکه قند ناشتای کودکی بالاتر از ۱۲۶ میلی گرم بر دسی لیتر و یا قند ۲ ساعت بعد از غذا بالای ۲۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد دیابت تلقی می شود و اگر قند ناشتا بین ۱۲۵-۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر و یا ۲ ساعت بعد از غذا بین ۲۰۰-۱۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد در معرض دیابت تلقی می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: عفونتهای ویروسی نقش مهمی را در بیماریزایی دیابت نوع یک بازی می کند که در رأس آن، سندرم سرخجه مادرزادی است ولی عفونت با سایر ویروس ها همچون انتروویروس ها و اوریون نیز مطرح هستند.

دکتر علیجانپور با اشاره به اینکه فاکتورهای تغذیه ای نیز مطرح هستند، افزود: تماس زودرس شیرخوار با پروتئین شیرگاو و گلوتن سبب افزایش بروز این بیماری می شوند و در مقابل، تداوم تغذیه شیرخوار با شیر مادر یک عامل محافظتی محسوب می شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: با توجه به کاهش شدید سطح انسولین در بدن، درحال حاضر تنها راه درمان دیابت تیپ یک در کودکان، جایگزینی انسولین است که شامل روشهای ابتدایی درمان انسولین بصورت انسولین های NPH و رگولار بوده و درمانهای جدید با کاربرد ترکیبی از انسولینهای طولانی و کوتاه اثر می باشد.

وی افزود: تشخیص بموقع دیابت و کنترل بهتر قند خون بیمار ، از بروز عوارض حاد دیابت که خطرناکترین آن کتواسیدوز دیابتی است و نیز عوارض مزمن همچون عوارض چشمی، کلیوی، عصبی، قلبی و... جلوگیری خواهد کرد.

دکتر علیجانپور گفت: در هر کودک با کاهش سطح هوشیاری، کاهش وزن غیرقابل توجیه، شب ادراری، درد شکم و تندی تنفس، باید با شک به دیابت ، قند خون آزمایش شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.