۱۵۹۹۳۸
۲۵۸۵
۲۵۸۵

چگونه کودکان را به ورزش علاقه مند کنیم؟

گاهی کودک بعد از دیدن یک برنامه ورزشی یا تماشای برنامه ویژه کودکان که آن ها را به ورزش تشویق می‌کند، میل به ورزش پیدا می‌کند.

فعالیت بدنی منظم می تواند سبب حفظ سلامتی شود، افزایش اعتماد به نفس و تصور مثبت و مناسبی نسبت به خویشتن در فرد شود. با توجه به روند رو به رشد چاقی در دانش آموزان و عواقب و مشکلات ناشی از آن از جمله بیماری های قلبی - عروقی، مشکلات اسکلتی - عضلانی، دیابت و … لازم است مربیان و والدین توجه ویژه ای به فعالیت کودکان و نوجوانان داشته باشند تا نسل آینده ما در این زمینه با بحران مواجه نشود.
بعضی کودکان به ورزش و تحرک جسمی علاقه کمی دارند. بهترین راه حل برای این مسئله این است که والدین علت علاقه‌مند نبودن کودک خود را دریابند. باید در مرحله اول مستقیما با او صحبت کنید و به او بفهمانید راه حلی برای این کار وجود دارد. شناخت دلایل عدم تمایل کودکان به ورزش می‌تواند به شما کمک کند تا سریع تر به راه حل برسید.
مثل هر رفتار دیگری، نخستین رفتارهای کودک، تقلید از والدین است. فرزندتان شما را چندبار در حال ورزش کردن دیده است؟‌ اصلا شما را با گرمکن و کفش ورزشی دیده است؟‌ شما به ورزش خاصی علاقه دارید؟ درباره این علاقه با او صحبت کرده‌اید؟‌ بنابراین شما نخستین الگوی او برای ورزش کردن هستید.
گاهی کودک بعد از دیدن یک برنامه ورزشی یا تماشای برنامه ویژه کودکان که آن ها را به ورزش تشویق می‌کند، میل به ورزش پیدا می‌کند. اما شما برای این کار وقت ندارید! بنابراین طبیعی است که توی ذوق کودک بخورد و قید ورزش را بزند. به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که در این شرایط با او همراه شوید.
شور و شوق آن هایی که ورزش می‌کنند، ‌می‌تواند ذهن فرزندتان را از خواب بیدار کند. بنابراین برای تشویق او به ورزش، او را به تماشای مسابقات ورزشی ببرید. قرار نیست همین حالا دوچرخه چند صد هزار تومانی و وسایل اسکی و… بخرید. همین که همراه او به نخستین فروشگاه لوازم ورزشی بروید و توپ قشنگی برایش بخرید؛‌ شروع خوبی است. به خانه که رسیدید، ‌توپ بازی را خودتان شروع کنید تا او هم تشویق شود.
برای این که فضای ذهنی او تغییر کند، با دوستان او برنامه‌ریزی کنید. همیشه همراهی با دوستان، کودک را سر ذوق می‌آورد. حتی اگر فرزندتان فقط به ورزش خاصی علاقه دارد و به‌نظر شما ورزش خوبی نیست، او را از ورزش مورد علاقه‌اش بازندارید. بگذارید از همان ورزش شروع کند.
-با متخصص اطفال کودکتان دیدار کنید تا او با شما و کودکتان درباره اهمیت فعالیت جسمی برای سلامت هر فرد صحبت کند.
-کودکتان را تشویق کنید تا به ورزش یا فعالیت جسمی دیگر مناسب سنش که به آن علاقه دارد، یا فعالیتی که خانواده می توانند همراه هم از آن لذت ببرند، بپردازد.
-جای ایمن را برای کودک فراهم کنید که بتواند در آنجا به ورزش و بازی بپردازد، و اسباب بازی هایی را به او بدهید که فعالیت جسمی او را تشویق کند.
-خودتان با اختصاص دادن زمانی به ورزش و بازی با کودکتان، به فعالیت جسمی بپردازید.
-زمان گذرانده شده در پای تلویزیون و کامپیوتر را برای همه اعضای خانواده محدود کنید.
-به کودکتان بیاموزید بیش از حد به خودش فشار نیاورد، ورزش باید برای کودک سرگرم‌کننده باشد، نه دردناک.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.