۱۷۵۲۳۳
۱۴۴۳
۱۴۴۳

خواب بهتر کودک، راه حل های عالی

خوابیدن برای برگشتن انرژی به بدن ضروری است، به خصوص برای کودکان که در حال رشد جسمانی و ذهنی هستند.

خوابیدن برای برگشتن انرژی به بدن ضروری است، به خصوص برای کودکان که در حال رشد جسمانی و ذهنی هستند. اما لحظه لذت بخش خواب زمانی برای کودک به کابوس تبدیل می شود که پدر و مادر به زور بخواهند او را بخوابانند. معمولاً کودکان در خوابیدن مشکل دارند و پدر و مادرها از این موضوع ناراحت اند. اما برای خوابیدن راحت تر کودک راه حل ها و ترفندهایی وجود دارد که در این مطلب به آن ها اشاره خواهیم نمود.

راه حل هایی قبل از خوابیدن کودک
کودک اگر در طول روز خسته شده باشد راحت تر می خوابد؛ بگذارید کودک بیرون از خانه بازی کند، در پارک بدود، دوچرخه سواری کند و هر فعالیت فیزیکی دیگری را که باعث تخلیه انرژی او می شود انجام دهد. اما شب ها باید فقط فعالیت های آرام مانند درست کردن پازل، خواندن کتاب یا نگاه کردن به کتاب های مصور را انجام دهد تا آرامش پیدا کند. استفاده از صفحه های نمایش، از تلویزیون گرفته تا تبلت و گوشی های هوشمند، باید حتماً برای کودک محدود شود، به خصوص شب ها؛ بر خلاف آن چه که تصور می شود، کارتون نگاه کردن، کودک را آرام نمی کند بلکه بر عکس، نور زیاد صفحه نمایش و حرکت سریع شخصیت های کارتونی باعث هیجان زدگی کودک می شود.
اتاق کودک یکی از فاکتورهای مهم و ضروری است؛ اتاق باید کاملاً برای کودک مرتب و چیده شده باشد تا در آن احساس آرامش خاطر داشته باشد. محل قرار گرفتن تخت و نور مناسب اتاق می تواند به کودک حس امنیت بدهد. دمای اتاق باید حدود ۲۰ درجه سانتی گراد باشد تا کودک راحت تر به خواب برود.
کودک باید حداقل یک ساعت قبل از خواب شام خورده باشد؛ غذای او نباید زیاد و پرچرب باشد؛ خوابیدن با معده پر کودک را به خواب عمیق نمی برد.
میزان خواب کودک را نیز حتماً باید بدانید:
به طور کلی کودک تا سن ۴ سالگی چرت می زند و اکثر اوقات خواب، تا سن ۶ سالگی شب ها باید ۱۰ ساعت بخوابد، تا ۱۳ سالگی خواب شبانه او به ۹ ساعت می رسد و سپس می تواند شب ها ۸ ساعت بخوابد. اما کودکان نیز مانند بزرگسالان به دو دسته پر خواب و کم خواب تقسیم می شوند. اگر نگذاریم کودک در طول روز چرت بزند یا آن که شب ها خیلی دیر بخوابد، موقع رفتن به رختخواب عصبی است و نمی تواند به راحتی به خواب برود. برعکس، اگر یک کودک بدون آن که خسته باشد به خواب برود، این امکان وجود دارد که نیمه شب از خواب بیدار شود و نتواند بخوابد. در نتیجه باید میزان خواب و علائم خستگی را در کودک بشناسیم.

راه حل هایی در زمان خواب
وقتی چشم های کودک سنگین می شود، خمیازه می کشد و چشم هایش را می مالد، در واقع نشان می دهد که خواب آلوده است و باید به او بگویید که به رختخواب برود. برای خواب کودک یک کار روتین و خاصی را انتخاب کنید و همیشه آن را انجام دهید تا حس آرامش داشته باشد؛ می توانید داستان کوتاه یا شعر برای او بخوانید و یا قصه بگویید. داستان ها باید آرامش بخش باشند و باعث نشوند که حس پاسخ دادن کودک فعال شود.
توصیه می شود که وقتی کودک می خواهد بخوابد هیچ گونه تماس فیزیکی با او برقرار نکنید مثلاً دست او را نگیرید تا وابستگی برای کودک به وجود نیاید و وقتی می خواهید او را تنها بگذارید نیمه شب از خواب بیدار نشود؛ کودک وابسته وقتی از خواب بیدار می شود و می بیند که تنهاست نمی تواند دوباره بخوابد.
اگر کودک از خواب بیدار شد و صدایتان زد حتماً باید خودتان به اتاق او بروید تا اطمینان پیدا کند. اگر از تخت پایین آمد و به سمت اتاق شما آمد، باید او را تا اتاقش همراهی کنید، هر بار که کودک به سمت اتاق شما می آید این کار را تکرار کنید تا در نهایت خسته شود و به خواب برود.

اگر راه حل های بالا موفقیت آمیز نبود
زمانی که اختلالات خواب برای کودک به وجود می آید، حتماً باید قبل از آن که این موضوع به یادگیری او لطمه بزند به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند به راحتی این اختلالات را درمان کند و مشکلی برای کودک پیش نیاید.
معمولاً برای کودک داروهای خواب آور تجویز نمی شود زیرا این داروها کودک را وابسته می کند. درمان های هومئوپاتیک معمولاً جواب می دهد. بعضی گیاهان دارویی مانند گیاه زالزالک و فرنجمشک (وارنگ بو) نیز خاصیت خواب آلور دارند. داروهای جدید نیز که بر پایه ملاتونین، هورمون خواب، ساخته شده اند راه حلی دیگر برای کمک به خواب کودک می باشند.
زمانی که علت بی خوابی های کودکی نگرانی و ترس است، حتماً باید به روانپزشک مراجعه کنید. شاید علت بی خوابی برای شما واضح باشد، مثلاً فوت یکی از اعضای خانواده باعث نگرانی کودک شده است، اما همین مشکل می تواند اختلالات حادتری به وجود آورد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.