۱۷۶۲۹۰
۲۰۶۱
۲۰۶۱

لنگیدن پا در کودکان، باید به پزشک مراجعه کرد؟

کودکی که می لنگد ممکن است یک صدمه جزئی دیده باشد که خود به خود بهبود یابد.

کودکی که می لنگد ممکن است یک صدمه جزئی دیده باشد که خود به خود بهبود یابد. اما از سوی دیگر ممکن است کودک دچار اختلالی باشد که نیازمند درمان سریع برای جلوگیری از معلولیت دائمی باشد. بنابراین هرگز نباید لنگیدن کودک را نادیده بگیرید.

علت:
شایعترین علت لنگیدن یا اکراه از راه رفتن، درد است. بعضی از علل درد عبارتند از: آماس مفصل ران، بیماری پرتس، لغزش سر استخوان ران، کشیدگی عضله، عفونت استخوان، اختلالات زانو، شکستگی استخوان، آرتریت مزمن اطفال، عفونت مفصل، زگیل و ….
نابرابر بودن طول دو پا نیز یکی از علل لنگیدن است. یکی از استخوان ها ممکن است از هنگام تولد کوتاه باشد یا در اثر اختلالی در طناب نخاعی یا فلج مغزی که منجر به ضعف یک طرف بدن شده است، نتواند رشد کند. لنگیدن ممکن است از کوتاه بودن ظاهری یکی از پاها، در نتیجه در رفتگی مادر زادی مفصل ران که دیر متوجه آن شده باشید، یا انحنای ستون فقرات (کژپشتی) نیز ناشی شود. کودکانی که اختلال عضلانی یا دستگاه عصبی یا هر دو را داشته باشند، همچون تحلیل عضلات یا فلج مغزی، ممکن است دچار ضعف عضلات یا عدم هماهنگی عضلانی باشند، که موجب اشکالاتی در راه رفتن می شود که شبیه لنگیدن است. گاهی نیز، هر چند ندرتا، لنگیدن جزئی از اشکالات رفتاری است که در اثر مشکلات عاطفی یا روانی در کودک به وجود می آید.

آیا باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر کودک می لنگد یا سن او برای راه رفتن کافی است اما از راه رفتن خودداری می کند و شما نمی توانید علت آشکاری، مانند خاری که در پایش فرو رفته است، برای آن بیابید، باید او را نزد پزشک ببرید. اگر کودک تب دارد، بدنش جوش زده است، یا مفاصل او داغ و متورم است، باید فورا با پزشک تماس بگیرید، زیرا این علائم ممکن است نشانه عفونت استخوان یا مفصل باشد که نیازمند درمان پزشکی فوری است.

پزشک چه کاری ممکن است انجام دهد؟
کودک معاینه خواهد شد و ممکن است آزمایش های خون، عکسبرداری یا سونوگرافی یا هردو، برای کمک به تشخیص علت مشکل انجام شود. کودک ممکن است به یک متخصص اطفال یا جراح ارتوپد ارجاع شود و ممکن است به منظور انجام آزمایش یا مشاهدات، در بیمارستان بستری شود. نوع درمان بستگی به علت ناراحتی خواهد داشت.

چشم انداز:
لنگیدن اگر به علت صدمه جزئی باشد. قاعدتا ظرف چند روز بهبود خواهد یافت. لنگیدن به علل دیگر قاعدتا باید وقتی که علت مشکل درمان شد، از بین برود. در موارد اندکی، علت را نمی توان درمان کرد، مانند نابرابر بودن طول پاها یا ضعف عضلانی. در این موارد، اشکال در راه رفتن ممکن است در تمام مدت عمر ادامه یابد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.