۲۰۳۲۷۹
۷۸۸
۷۸۸

دروغ گفتن کودکان، پنج دلیل دارد

کودکان چرا دروغ می‌ گویند؟ قبل از بررسی این موضوع بهتر است بدانیم که تا وقتی کودک به سن سه یا چهار سالگی نرسد نمی‌ تواند فرق بین واقعیت و خیال را متوجه شود.

برخی از ما خیلی راحت دروغ می‌ گوییم و برخی‌ ها هر چند نمی‌خواهند ولی باز هم نمی‌ توانند دروغ نگویند، ولی بعضی‌ هامان واقعاً از دروغ گفتن لذت می‌ بریم. بررسی این موضوع و ریشه‌ یابی آن روندی گسترده و پیچیده است که در مورد افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است، اما کودکان چرا دروغ می‌ گویند؟ قبل از بررسی این موضوع بهتر است بدانیم که تا وقتی کودک به سن سه یا چهار سالگی نرسد نمی‌ تواند فرق بین واقعیت و خیال را متوجه شود. پس یادمان باشد که یک کودک یک یا دو ساله مفهوم واقعیت و دروغ را نمی‌داند، یعنی در واقع قادر به دروغ گفتن نیست. همچنین دروغگویی بچه‌ ها همیشه هم یک مشکل هولناک نیست و گاهی می‌تواند ناشی از تخیل فعال یا حتی فراموش کردن بعضی چیزها در بچه‌ ها باشد که هر کدامشان نیز راه و روشی برای برطرف کردن و حل مشکل دارد. پس بهتر است با صبوری، آگاهی و شناخت درست به دنبال حل مشکل باشید. علل دروغ گفتن کودکان به شکلی بسیار کلی می‌ تواند به ترتیب زیر باشد.

۱. بی‌ توجهی والدین
گاهی دروغ گفتن بچه‌ ها یک واکنش به شرایط موجود آنهاست. وقتی پدر یا مادری به صورت منطقی به نیازهای کودکش پاسخی ندهد، ممکن است کودک برای دریافت محبتی که به آن نیاز دارد شروع به دروغ گفتن کند. همچنین وقتی از سوی والدین و اطرافیان به کودک توجه نشود، امکان دارد او برای جلب توجه دیگران شروع به گفتن دروغ کند تا با این کار اوضاع را تا حدی تغییر دهد و مشکل را حل کند.

۲. خلاص شدن از حس حقارت
مورد تحقیر قرار گرفتن کودک توسط والدین یا اطرافیانش می‌ تواند منجر به دروغگو شدن او ‌شود. به عبارت دیگر، آنها دروغ می‌ گویند تا بتوانند با آن از شر احساس حقارت تحمیل‌ شده خلاص شوند.

۳. تقلید از اطرافیان
داشتن والدین یا اطرافیانی که دروغ می‌ گویند و در نتیجه، تقلید کودک از آنها نیز عامل مهمی در دروغ گویی بچه‌ هاست. به عنوان مثال، برخی والدین به راحتی دروغ می‌ گویند تا بحثی را که پیش آمده است زودتر به سرانجام برسانند. در این میان، کودکان ناظران بسیار دقیق و هوشیاری هستند که به راحتی از این اتفاقات الگو برداری خواهند کرد.
همچنین والدین گاهی به شوخی دروغ‌ هایی می‌ گویند و غافل هستند که می‌ توانند شروع‌ کنندهٔ دروغ‌ های جدی‌ تر و بسیار خطرساز در آیندهٔ کودکانشان باشند.

۴. تنبیه و سرکوب کردن
کودکانی که به دلیل یک اشتباه یا عمل نادرست به شدت توسط والدین، مراقبان و اطرافیانشان سرکوب یا تنبیه می‌ شوند ممکن است برای جلوگیری از تنبیه شدن‌ ها که اتفاقات تلخ و دردناکی است دروغ بگویند.

۵. احساس ترس کودک
گاهی والدین و اطرافیان از کودکان انتظارات بیش از حد توان آنها دارند و شرایط مضطرب‌ کننده و ناراحتی را در زندگی ایجاد می‌ کنند. به همین دلیل، امکان دارد کودک به علت ترس از انتقادها، قضاوت شدن‌ های مداوم یا هر گونه ناراحتی و تنشی رو به دروغگویی بیاورد تا مشکل را حل کند.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.