۲۰۸۱۴۵
۱۲۸۸
۱۲۸۸

علت چربی خون در کودکان، روش‌ های درمانی

به‌ عنوان مثال هیچ نیازی نیست که برای یک کودک یا نوجوان سالم آزمایش تیروئید یا آزمایش کارکرد کبد و کلیه‌ ها را بدهیم.

بسیاری از مادران و پدران نگران سلامت کودکان خود هستند و برای حفظ سلامتی آن ها مرتب از پزشکان درخواست می‌ کنند آزمایش‌ های مختلفی را برای کودکشان انجام دهد. واقعیت این است که در بیشتر موارد این کار لازم نیست.
به‌ عنوان مثال هیچ نیازی نیست که برای یک کودک یا نوجوان سالم آزمایش تیروئید یا آزمایش کارکرد کبد و کلیه‌ ها را بدهیم. در مورد چربی خون موضوع فرق می‌ کند: در مواردی که پدر یا مادر دچار بیماری چربی خون هستند بهتر است فرزندان هم آزمایش شوند. در مواردی که هیچ سابقه‌ ای هم وجود ندارد، برای اطمینان یک آزمایش ساده چربی خون قبل از 20 سالگی لازم است. البته در مورد کودکان چاق بهتر است این کار زودتر انجام شود.
درمان کودکان و نوجوانانی که چربی‌ خون بالا دارند بسیار مشکل است. از طرفی توصیه به رژیم‌ های کم‌ کالری و کم‌ چرب می‌ تواند باعث کند‌ شدن رشد آنان شود و از طرف دیگر رعایت چنین رژیم‌ هایی اصولا به دلیل شرایط سنی تا حدی نا ممکن است. مشکل مهم دیگری نیز وجود دارد: استفاده از دارو برای درمان چربی خون بهتر است از سنین زیر ده سال شروع نشود و در سنین بالا تر هم فقط در صورتی که رژیم و ورزش نتواند چربی را پایین بیاورد و کلسترول یا تری‌ گلیسیرید خیلی بالا باشد، دادن دارو مجاز است.

روش‌ های درمانی در کودکان مبتلا به بالا بودن کلسترول خون شامل این موارد است
- کم کردن چربی غذا
- کاهش شدید چربی‌ های اشباع و کلسترول شامل اجتناب از مصرف شیر و ماست پر چرب، اجتناب از خامه و بستنی و اجتناب از خوردن چربی گوشت
- ورزش منظم روزانه حداقل ۳۰ دقیقه شامل دویدن، شنا یا ورزش‌ های با توپ
استفاده از روغن‌های گیاهی به میزان کم به‌ جای چربی‌ های حیوانی
اجتناب از مصرف قند و شکر و جایگزین‌ کردن قند های ترکیبی مثل توت، خرما و کشمش
استفاده بیشتر از غذا های فیبردار مثل هویج، سبزی تازه و سیب
وجود یک عضو درجه یک در خانواده که دچار عارضه قلبی - عروقی شده باشد، موضوع مهمی است که در درمان این کودکان و نوجوانان اهمیت دارد. یعنی اگر کودک یا نوجوان دچار بیماری چربی خون، دارای پدر یا مادر یا خواهر و برادری با سابقه سکته قلبی در جوانی باشد، باید خیلی سریع‌ تر چربی خونش درمان شود. وجود چاقی نیز دلیلی برای تشدید دارو درمانی در چنین بیمارانی است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.