گوشت در دوران بارداری، نکات مهم استفاده از آن
شما باید در دوران بارداری از خوردن غذاهای گوشتی ساندویچ فروشیها خودداری کنید.
شما باید در دوران بارداری از خوردن غذاهای گوشتی ساندویچ فروشیها خودداری کنید. بسیاری از نهادهای بهداشتی و دولتی خانمها را در مورد استفاده از گوشتهای فرآوری شده برحذر میدارند گوشت-های فرآوری شده سالمترین غذاها نیستند چون دارای سولفات و چربیهای افزودهاند ولی این مواد مسائلی نیستند که برای خانمهای باردار مسالهساز باشند بلکه وجود بالقوه چیزی در خود گوشت است و چیزی است که شما نمیتوانید ببینید و آن باکتریها است پس به خانمهای باردار، افراد سالخورده و افراد ضعیف البنیه توصیه میکنیم از خوردن این گوشتها خودداری کنند چون ممکن است دارای باکتریهای مضری بوده که باعث بیماریهای شدید مانند لیستریا و توکسو پلاسما شوند.
دشمنهای کوچک اما مهم
هرچند هم پیشخوان ساندویچفروشی بهداشتی باشد،سرو نادرست غذا یا آلوده شدن آن در هر مرحله فرآوری میتواند پیش بیاید. مقررات شدید در اغلب کشورها از رشد باکتریها در این غذاها جلوگیری می-کند ولی هیچ دستگاهی بیعیب نیست. در سال ۲۰۰۸ شیوع بزرگ بیماری لیستریا در کانادا رخ داد و آن وقتی بود که یک تولیدکننده عمده گوشتهای فرآوری شده فهمید که در دستگاههای بستهبندی آن باکتری به حد خطر رسیده.بسیاری از مردم مریض شدند و بعضی نزدیک به مرگ رسیدند.
بیماری لیستریا در اثر باکتری لیستریا مونوسیتوژنها (listeria monocylogenes) ایجاد میگردد. بیماری لیسترویا عموما یک بیماری نادر به حساب میآید ولی ظاهرا آنقدرها نادر نیست. علائم آن (حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، اسهال، تب) ممکن است با علائم گوارشی آنفلوآنزا اشتباه شود. خانمهای باردار و کودکان در رحمشان در خطر مخصوص آن هستند. لیسترویا در سه ماهه اول بارداری ممکن است باعث سقط جنین شده و در ماههای بعد ممکن است باعث بیماری حاد یا تولید نوزاد مرده گردد. تشخیص زود و درمان موثر برای زنده ماندن جنین نقشی بحرانی دارد.
حرارت کمک میکند.
وقتی مساله لیسترویا پیش میآید، سرد نگهداشتن گوشت کافی نیست. لیستریا مونوسیتوژن برخلاف دیگر باکتریهای میتواند در سرما زنده بماند و گاهی روی غذاهای داخل یخچال هم میروید. بهترین راه برای جلوگیری از این لعنتیهای کوچک با این است که از غذاهای مشکوک مانند گوشتهای فرآوری شده دوری کرده یا این که اگر نمیتوانید از آنها بگذرید. آنها را آبپز کنید.
مشکلات الکلها
نوکسوپلاسموسیس به وسیله انگل توکسوپلاسما گوندی ایجاد میشود. خانمهای باردار با خوردن گوشت خام و آلوده یا با دست زدن به زبالههای پس مانده گربه به این بیماری مبتلا میشوند. توکسوپلاسموسیس روی خودتان علائم کم یا متوسطی ایجاد کرده ولی بر روی جنین نتایج شدیدی دارد. معمولا آلودگی در سه ماهههای اول و دوم کمتر است ولی اگر پیش بیاید آثار شدیدی ماننده آسیبهای چشمی یا مغزی به همراه دارد. اغلب کودکان مبتلا بدون علائم متولد میشوند ولی بعدها همواره در خطر کور شدن یا ناتوانیهای ذهن قرار دارند. عفونت در سه ماهه سوم نگرانی ندارد چون بیشتر رشد جنین انجام شده است.
تشخیص سریع و درمان توکسوپلاسموسیس در دوران بارداری میتواند از شدت آلودگی جنین بکاهد. پزشک شما با انجام یک آزمایش خون ساده میتواند تشخیص دهد که آلوده شدهاید یا خیر. علائم آن شبیه آنفلوآنزای خفیف است (گرههای لنفاوی حساس، درد عضلات ...) و چون توکسوپلاسموسیس می-تواند به کودک آسیب بزند، بهتر است که روش زندگی خود را عوض کرده تا با این مشکل تماس پیدا نکنید. به طور مثال آشغالهای گربهای که نگهداری میکنید را خودتان عوض نکنید و بگذارید فرد دیگری این کار را انجام دهد یا اگر مجبور شدید دستکشی یک بار مصرف به دست کرده و بعد هم دستهایتان را خوب بشوئید. غذاهایتان را خوب بپزید.میوهجات و سبزیجات را خوب بشوئید تا اگر گل و لای آلوده به آنها باشد، برطرف گردد و از مصرف غذاهایی که با ماهی خام درست میشوند خودداری کنید تا به این بیماری آلوده نگردید.
مسمومیت غذایی
سه نوع باکتری که معمولا در شرایط عادی با مسمومیت غذایی مرتبط هستند عبارتند از: از سلمونلا (salmonella) کامپیلوباکتر (campylobacter) و اسکتریچیا کولی (escherichiacoli) یا E.coli.
خوشبختانه وجود این باکتریها و همچنین لیستریا و پارازیت توکسوپلاسما گوندی Toxoplasma gondii را میتوان با فنون صحیح برخورد با غذاها به حداقل رساند. حرارت دادن گوشت یا دیگر غذاهایی که احتمال آلودگی دارند، میتواند به کاهش خطر آنها کمک کند ولی در دوران بارداری شما باید برخلاف میل خود از خوردن گوشتهای فرآوری شده و دیگر گوشتهای آماده خودداری نموده تا در معرض این لعنتیهای کوچک کثیف قرار نگیرید.
واقعیت اثبات شده
بیماریهای مرتبط با غذا مانند لیستروسیس بسیار شدید میتوانند به سقط جنین، زایمان زودرس، عفونتهای جنینی یا حتی مرگ کودک منجر شوند.
منبع:
کودکان طلایی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼