پریناتولوژی یعنی چه؟
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که پریناتالوژی چیست؟ چه گروه از مادران باردار بایستی تحت مراقبت این رشته فوق تخصصی قرار بگیرند؟
سوال : پریناتالوژی چیست؟ چه گروه از مادران باردار بایستی تحت مراقبت این رشته فوق تخصصی قرار بگیرند؟
پاسخ : پریناتولوژی یک رشتهٔ فوق تخصصی پزشکی است که در زیرمجموعهای از مراقبتهای جنین و بارداریهای پرخطر قرار میگیرد. پزشکان جراح و فوق تخصص زنان و زایمان می توانند فلوشیپ طب مادر و جنین یا همان پریناتولوژی را با گذراندن دورهٔ مخصوص آن دریافت کنند. همچنین پریناتولوژی با عنوان پزشکی مادر و جنین با نامهای دیگر نیز شناخته میشود که شامل موارد زیر است:
- فوق تخصص طب جنین و مادر
- فلوشیپ پریناتولوژی
- فلوشیپ طب جنین و مادر
- مراقب پیش از بارداری
- طب اطفال و بهداشت کودک
متخصص طب مادر و جنین کیست؟
متخصص طب مادر و جنین یا پریناتولوژیست، یک متخصص زنان و زایمان است که در زمینهٔ بارداریهای پرخطر آموزش دیده است. این متخصص بخشی از تیمی است که شامل متخصص زنان و زایمان، ماما، نئوناتولوژیست یا همان نوزادشناس، متخصص ژنتیک، پاتولوژیست مجرب جنین و متخصصان آزمایشگاهی و گاهی یک پزشک خانواده است که با همکاری هم اطمینان حاصل میکنند که خانمهای تحت نظرشان در طول بارداری مراقبتهای کامل و کافی دریافت میکنند.
برای جلوگیری از وقوع بیماریهای مادرزادی و اختلالات جنین و بیماریهای ژنتیکی و همچنین سایر موارد و بیماریهای خاص در جنین، بهتر است قبل از باردار شدن به یک پزشک متخصص زنان زایمان و دارای فلوشیپ پریناتولوژی مراجعه کنید. مشاورهٔ پزشکی پیش از بارداری مهمترین کاری است که میتوانید قبل از باردار شد و به ویژه برای پیشگیری از وقوع بیماریهای ارثی انجام دهید.
چه زنانی حتماً باید به متخصص طب مادر و جنین مراجعه کنند؟
بیماریهای فشار خون، عفونت و خونریزی از مهمترین عوامل مرگ و میر مادران در دوران بارداری محسوب میشود، چون متأسفانه بیشتر زنان بیمار یا دچار مشکلات خاص، تازه بعد از باردار شدن به پزشک مراجعه میکنند. بنابراین، بهترین حالت این است که زنان مبتلا به یک عارضهٔ مزمن قبل از باردار شدن به متخصص طب مادر و جنین مراجعه کنند. بنابراین، خانمی که هر کدام از عارضههای زیر را دارد، لازم است به متخصص پریناتولوژی ارجاع داده شود:
- دیابت
- فشار خون بالا
- مشکلاتی در بارداری قبلی، مثل زایمان زودرس
- بیمار یا زخمی شدن در طول بارداری
- نقص مادرزادی جنین یا مشکل رشد
- بارداری دوقلویی یا چندقلویی؛ بسته به نوع دوقلوها و تخصص ماما یا پزشک در مدیریت این بارداریهای خاص
چرا مراجعه به متخصص طب مادر و جنین اهمیت دارد؟
ارجاع داده شدن به متخصص طب مادر و جنین ممکن است باعث نگرانی مادر باردار یا نزدیکانش شود، اما ویزیت این متخصص به مادر و کودک آینده بیشترین شانس یک بارداری و تولدی سالم را میدهد. بیشتر زنانی که بارداری پرخطر دارند، اگر مراقبتهای لازم را دریافت میکنند دچار مشکلی نمیشوند.
برخی زنان در طول بارداری به مراجعه به متخصص زنان و زایمان خودشان ادامه میدهند و تنها به طور دورهای به متخصص طب مادر و جنین مراجعه میکنند. برای برخی دیگر، تمام مراقبتهای لازم را متخصص طب مادر و جنین ارائه میکند. اینکه در طول بارداری باید چند بار به این متخصص مراجعه شود به شرایط مادر باردار ارتباط دارد، اما بارداری پرخطر معمولاً نیازمند ویزیتها و سونوگرافیهای بیشتری است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼