۹۸۸۶۴
۱۳۷۶
۱۳۷۶

عوارض تهوع در دوران بارداری

تهوع و استفراغ سبب کاهش کیفیت زندگی میلیون ها زن باردار می شود اما متاسفانه در زمینه نقش عوامل روانی در جهت ایجاد تهوع و استفراغ بارداری تحقیقات بسیار کمی انجام شده است.

یک کارشناس ارشد مامایی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگ استفراغ بارداری با میزان ابتلا به افسردگی در زنان بررسی شده است، تاکید کرد: باید سنجش و کنترل عوامل روانی در مراقبت های دوران بارداری مانند سایر عوامل بیولوژیکی و طبی جای داده شود تا با کنترل عوامل روانی مرتبط، علایم جسمی آزار دهنده در بارداری کاهش پیدا کند.

آرزو نیکی بخش با بیان اینکه تهوع و استفراغ، شایع ترین شکایت زنان در نیمه اول بارداری است که بر جنبه های مختلف سلامت زنان باردار تاثیر می گذارد، گفت: تهوع و استفراغ سبب کاهش کیفیت زندگی میلیون ها زن باردار می شود اما متاسفانه در زمینه نقش عوامل روانی در جهت ایجاد تهوع و استفراغ بارداری تحقیقات بسیار کمی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات انجام شده با هدف بررسی تهوع و استفراغ دوران بارداری با افسردگی زنان است، اضافه کرد: مطالعات انجام شده حول محور مطالعات توصیفی و تحلیلی است که بر روی ۲۲۰ زن باردار سالم با سن بارداری ۶ تا ۱۶ هفته و مراجعه کننده به واحد مراقبت های دوران بارداری مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران انجام شد.

سنجش تهوع و استفراغ بارداری
این کارشناس ارشد مامایی تصریح کرد: برای سنجش تهوع و استفراغ بارداری و افسردگی به ترتیب از ابزارهای سنجش تهوع و استفراغ بارداری و پرسش نامه افسردگی ادینبرگ استفاده شد که در نتیجه فراوانی تهوع و استفراغ بارداری در نمونه های مورد بررسی 83.6 درصد شد.

نیکی بخش خاطرنشان کرد: برطبق مطالعات انجام شده، 34.2 درصد از زنان باردار، تهوع و استفراغ بارداری خفیف، 52.2 درصد به صورت متوسط و 13.6 درصد از آن ها به شکل شدید بود. همچنین 32.2 درصد از نمونه های مورد بررسی افسرده بودند و تمامی زنان افسرده در این مطالعه به درجات مختلفی از تهوع و استفراغ بارداری مبتلا بودند.

وی با بیان اینکه بر طبق این تحقیق انجام شده در سال 93 مشخص شد که شدت تهوع و استفراغ بارداری با میزان افسردگی ارتباط معنادار آماری دارد، یادآور شد: توصیه می شود که سنجش و کنترل عوامل روانی در مراقبت های دوران بارداری مانند سایر عوامل بیولوژیکی و طبی جای داده شود تا با کنترل این عوامل مرتبط، علایم جسمی آزار دهنده در بارداری کاهش پیدا کند.


منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.