۲۴۳۲۸۷
۹۵
۹۵
این خبر راست است یا دروغ؟

ماست خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد

سازمان غذا و داروی آمریکا که اعتباری زیادی در تمام دنیا دارد، اخیراً اعلام کرده که تولیدکنندگان ماست می‌توانند چنین ادعایی را مطرح کنند، حتی اگر مشخص شده باشد که ادعاهایشان بر اساس شواهد محدودی است.

ماست خطر ابتلا به دیابت  را کاهش می دهد

سازمان غذا و داروی آمریکا که اعتباری زیادی در تمام دنیا دارد،  اخیراً اعلام کرده که تولیدکنندگان ماست می‌توانند چنین ادعایی را مطرح کنند، حتی اگر مشخص شده باشد که ادعاهایشان بر اساس شواهد محدودی است.

اما موضوع چیست؟

در واقع بر سر این مسئله توافق علمی میان دانشمندان وجود ندارد، اما نتایج برخی از مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته نشان می‌دهد خوردن حداقل ۲ فنجان ماست در هفته ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

به عبارت دیگر، هیچ مدرک مستقیمی مبنی بر اینکه ماست می‌تواند از دیابت جلوگیری کند وجود ندارد. تنها شواهد ضعیفی وجود دارد که نشان می دهد خوردن ماست ممکن است با کاهش نشانگرهای زیستی خاصی مرتبط باشد که با افزایش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط هستند.

ماست خطر ابتلا به دیابت  را کاهش می دهد

مخالفان ماست چه می گویند؟

یک سازمان بهداشتی به نام مرکز علوم برای منافع عمومی می‌گوید وقتی یک بیماری به کل رژیم غذایی فرد مرتبط است، نمی‌توان فقط یک ماده خوراکی را با کاهش خطر ابتلا به آن مرتبط کرد.

به گفته این سازمان، استفاده از چنین برچسب‌هایی حتی ممکن است خطر ابتلا به دیابت را در افراد افزایش دهد چرا که افراد ممکن است به خاطر همین تشویق‌ها به مصرف انواع ماست شیرین با قندهای افزودنی رو بیاورند.

ماریون نستل، کارشناس مواد غذایی، ادعاهای بهداشتی بر اساس شواهد محدود را «آشکارا مضحک» خوانده است.

ماست خطر ابتلا به دیابت  را کاهش می دهد

فقط ماست مفید نیست!

قند شیر دیر هضم است و برای بیماران مبتلا به دیابت مضر نیست و ضمن تامین نیاز‌های بدن به عنوان وعده غذایی یا میان وعده هیچگونه ضرری برای مبتلایان به دیابت ندارد. بعضی مطالعات از تاثیر قند شیر بر افزایش ترشح انسولین در بدن دلالت دارد.

خیلی قبل تر از دعواهای ِ ماستی،دانشمندان دانشگاه هاروارد موفق به شناسایی یک ماده‌ی طبیعی در چربی مواد لبنی شدند که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

 این ترکیب اسید چرب ترانس پالمیتولئیک است که در شیر، پنیر، ماست و کره یافت می‌شود. این اسید چرب در بدن ما ساخته نمی‌شود و تنها از طریق مصرف مواد غذایی به بدن می‌رسد.

انگلیسی ها موافق ماست

پژوهشگران انگلیسی با بررسی رژیم غذایی ۴۰۰۰ نفر در مدت ۱۱ سال، دریافتند افرادی که در رژیم غذایی خود ماست زیادی مصرف کرده بودند، ۲۴ درصد کمتر از سایرین به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. بر اساس این مطالعه این افراد در رژیم غذایی خود در هفته ۴ تا ۵ واحد ماست کم چرب مصرف کرده بودند.

محققان معتقدند در واقع یکی از اثرات مثبت ماست در کاهش خطر دیابت این است که افرادی که همراه با غذای خود ماست می خورند تغذیه سالم تری داشته و کمتر به خوردن دسرها و تنقلات ناسالم روی می آورند.

بر اساس تحقیقات جایگزین کردن یک وعده ماست بجای یک وعده چیپس یا تنقلات ناسالم دیگر می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۴۷ درصد کاهش دهد.

یکی دیگر از اثرات مفید ماست در کاهش خطر دیابت خاصیت تخمیری آن و دارا بودن پروبیوتیک ها است که در مقابله با دیابت موثرند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.