۲۲۶۹۶۱
۱۶۶۴
۱۶۶۴

مشکلات ناخن نوزادان، چگونگی درمان

فرو رفتن ناخن در گوشت شست پا بسیار شایع است و تقریباً هر فردی حداقل یک بار در زندگی خود این وضعیت را تجربه می ‌کند.

متوجه شده‌اید که یکی از انگشتان پای کودک شما کمی قرمز یا اطراف ناخن پا متورم شده است؟ آیا این نشانه عفونت است، یا چیز دیگری؟ آنچه می‌بینید ممکن است طبیعی و یا ناشی از فرو رفتن ناخن در گوشت باشد. فرو رفتن ناخن در گوشت یک اتفاق شایع در کودکان کم سن است و اگرچه دردناک است، اما تا زمانی که به طور صحیح آن را درمان کرده و مراقب علائم عفونت باشید معمولا جایی برای نگرانی وجود ندارد.

منظور از فرو رفتن ناخن در گوشت چیست؟
فرو رفتن ناخن در گوشت شست پا بسیار شایع است و تقریباً هر فردی حداقل یک بار در زندگی خود این وضعیت را تجربه می ‌کند و در مورد نوزادان فرو رفتن ناخن در گوشت پا و عفونت آن به کرات رخ می دهد. این حالت هنگامی رخ می‌دهد که گوشه‌های ناخن در پوست نرم اطراف ناخن رشد کرده یا به آن فشار وارد می‌کنند. این مسئله خصوصاً در انگشت بزرگ پا به چشم می‌خورد، اما در هر یک از انگشتان دیگر پا نیز می‌تواند این وضعیت دیده شود.

آیا نوزاد من دچار فرو رفتن ناخن در گوشت شده است؟
نوزادان هنگام تولد ناخن‌های سه گوش و پهن دارند. برخی حتی ناخن‌هایی به پایین برگشته دارند. این وضعیت نوعی قرار گرفتن پوست اطراف ناخن است که کمی بالاتر و پرتر از معمول به نظر می‌رسد و متورم است. این حالت گاهی اوقات "فرورفتگی کاذب ناخن در نوزادان" نامیده می‌شود. راهی که شما می‌توانید بفهمید مسئله چیست، این است که مطمئن شوید علائم عفونت و درد وجود ندارند و حال نوزاد خوب است! ناخن فرورفته در گوشت می‌تواند دردناک باشد، بنابراین علایم ‌ناراحتی ممکن است اولین سرنخ شما باشند. در غیر این صورت می‌توانید با بررسی قسمت بالای ناخن، آن را به سرعت تشخیص دهید. در مراحل اولیه، به احتمال زیاد ناحیه اطراف ناخن و لبه آن کمی صورتی رنگ یا متورم است.
برخی علائم دیگر فرو رفتن ناخن در گوشت که باید به دنبال آن باشید عبارتند از:
حساس شدن: هنگام لمس آرام ناخن، واکنش نوزاد خود را ببینید. آیا به نظر می‌رسد که احساس ناراحتی می‌کند و پایش را عقب می‌کشد؟ یا هنگام لمس ناخن جیغ می‌کشد؟
کشیدن انگشتان: اگر نوزاد انگشتان پای خود را بالا می‌آورد، این می‌تواند نشانه دیگری از درد و ناراحتی در آن قسمت باشد، اما احتمالاً این امر تنها در صورت همراه بودن با گریه صادق خواهد بود. نوزادان به دلایل مختلف انگشتان خود را می‌کشند. گاهی اوقات به دلیل نزدیک بودن و اینکه به راحتی می‌توانند به آن برسند.
در هم کشیدن صورت و لنگیدن: نوزادان ممکن است هنگام درد اخم کنند و صورت خود را در هم بکشند. اما اگر کودک شما بزرگ‌تر باشد، احتمالاً هنگام راه رفتن و چهار دست و پا رفتن یک پایش می‌لنگد و یا هنگام پوشیدن جوراب یا کفش یا شستن پاها واکنش نشان می‌دهد.
تغییر رنگ پوست: نواحی اطراف ناخن پا ممکن است صورتی یا قرمزتر از رنگ طبیعی پوست به نظر برسد. این وضعیت می‌تواند روز به روز بدتر شود، یا ممکن است به همین شکل باقی بماند.
ناخن فرورفته در گوشت می‌تواند عفونی شود. در زیر علائم عفونت فرو رفتن ناخن در گوشت ذکر می‌شوند:
تاول‌های پر از مایعات: اینها نشانه‌های ناخن فرورفته در گوشت هستند و معمولاً در نواحی قرمز و جایی که ناخن به پوست وصل می‌شود دیده می‌شوند.
ترشحات و چرک: به دلیل شکستن تاول‌ها، گاهی اوقات یک مایع شفاف ترشح می‌شود. اما چرک در اثر تلاش بدن برای مبارزه با باکتری‌ها ایجاد می‌شود. بعضی اوقات تنها در صورت فشار دادن آن را می‌بینید، اما اگر عفونت وجود داشته باشد دردناک است.
قرمزی و تورم: هر چه عفونت شدیدتر شود و ورم فشار بیشتری به بافت وارد کند، قرمزی و درد بیشتر می‌شود. این نشانه بسیار مهمی از عفونت است که قرمزی ناشی از التهاب افزایش می‌یابد و شما قادر خواهید بود گرم شدن پوست را احساس کنید.

چه عواملی باعث فرو رفتن ناخن در گوشت نوزاد می ‌شوند؟
ناخن‌های نوزاد به طور باور نکردنی سریع رشد می‌کنند و این یکی از دلیل فرو رفتن ناخن در گوشت پا یا دست است. ناخن پا اساساً رشد نامتناسبی دارد، بنابراین اگر نوزاد کفش یا جوراب تنگ بپوشد، تنها راهی که برای رشد ناخن وجود دارد به سمت داخل پوست است.
درمورد علت فرو رفتن ناخن در گوشت پا باید بگوییم بعضی از نوزادان به دلایل ژنتیکی ناخن‌های خمیده دارند. این نوع ناخن‌ها به طور طبیعی در قسمت نوک خم می‌شوند و باعث فشار یا رشد کردن به داخل پوست می‌شوند.‌ دلیل دیگر، کوتاه کردن نادرست ناخن‌ها است. شاید این تعجب آور باشد، اما می‌تواند یک دلیل مهم باشد. به نظر می‌رسد که زیاد کوتاه کردن ناخن‌ها و گرفتن آنها خیلی نزدیک به پوست می‌تواند با فرو رفتن در گوشت مرتبط باشد. همچنین کوتاه کردن ناخن‌های پا به صورت قوسی، به جای صاف کوتاه کردن نیز این وضعیت را ایجاد می‌کند (ناخن‌های دست باید به صورت قوسی کوتاه شوند).

درمان ‌های خانگی برای فرو رفتن ناخن در گوشت
مگر در مواردی که علائم عفونت مشاهده می‌شود، نیازی به مراجعه به پزشک اطفال نیست. چند مرحله ساده وجود دارد که می‌توانید در خانه امتحان کنید تا علائم ناراحت کننده را کاهش دهید.
برای درمان فرو رفتن ناخن در گوشت پا، پزشکان توصیه می‌کنند که یک تشت کوچک را با آب پر کنید. مقداری صابون ملایم بی بو را به آن اضافه کنید و بگذارید پای کودک به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس بخورد. بهترین فایده این کار آن است که با گرم شدن پا، رگ‌های خونی را که در اثر تورم تحت فشار هستند باز می‌کند و به سلول‌های کشنده طبیعی بدن اجازه می‌دهد تا خود را به آن ناحیه رسانده و باکتری‌ها را از بین ببرند. این عمل همچنین به شل شدن پوست ناحیه ناخن کمک می‌کند و درد و تورم را به حداقل می‌رساند. اگر پس از گرم شدن پا رنگ آن قرمز به نظر می‌رسد، نگران نباشد. این امر طبیعی است و در اثر افزایش خونرسانی اتفاق می‌افتد.
در مرحله بعدی، بعد از خارج کردن پا از آب گرم، ناحیه مورد نظر را به آرامی ماساژ دهید (اگر خیلی دردناک نیست)، تا ناخن به طرف بیرون کشیده شود. انگشت را خشک کنید و سپس به آرامی یک پماد آنتی بیوتیک به آن بمالید. بهتر است این روند را به طور کامل، خصوصاً خیس کردن پا در آب گرم را، دو بار در روز انجام دهید تا مشکل برطرف شود.
کاری که هرگز نباید امتحان کنید، انجام جراحی خودسرانه است. یعنی تلاش برای برش دادن ناخن یا بیرون آوردن ناخن با فرو کردن یک ابزار. این کار شرایط را بدتر می‌کند و ممکن است احتمال عفونت را افزایش دهد.‌ در طول این مدت با پوشاندن کفش و جوراب راحت و گشاد در بیرون از خانه، به روند بهبودی کمک کنید. اگر در خانه هستید، اجازه دهید کودک با پای برهنه در خانه راه یا سینه خیز برود. پس از چند روز، به احتمال فراوان شما علائم بهبودی را مشاهده خواهید کرد. با این حال اگر بهبودی حاصل نشد و به نظر می‌رسد که وضعیت بدتر شده، باید با پزشک خود مشورت کنید.

چگونه می ‌توان از فرو رفتن ناخن در گوشت جلوگیری کرد؟
پیشگیری از فرو رفتن ناخن در گوشت حتی از درمان آن نیز آسان‌تر است. در زیر چند راهکار برای جلوگیری از فرو رفتگی ناخن نوزاد در گوشت ارائه می‌شود:
از ناخنگیر استفاده کنید: به جای قیچی برای کوتاه کردن ناخن پا، از ناخنگیر استفاده کنید (اما قیچی برای کوتاه کردن ناخن دست مناسب است). قیچی اغلب ناخن‌ها را به شکل قوسی کوتاه می‌کند، در حالی که ناخنگیر به طور صاف کوتاه می‌کند. بهترین زمان برای انجام این کار زمانی است که کودک شما در خواب است.
به طور منظم ناخن‌ها را کوتاه کنید: هرچه ناخن‌های پا بلندتر باشد، احتمال فرو رفتن در گوشت بیشتر می‌شود. بنابراین به طور منظم آنها را کوتاه کنید. گاهی ناخن‌ها باید هفته‌ای یک بار کوتاه شوند.
ناخن را خیلی کوتاه نکنید: از طرف دیگر از کوتاه کردن ناخن پا تا نزدیکی پوست خودداری کنید. اگر به اندازه کافی کوتاه هستند، چند روز دیگر صبر کنید.
لبه ناخن را سوهان بزنید: لبه‌های تیز ناخن ممکن است در بافت نرم پوست انگشت فرو روند. در حالت بیداری کودک بهتر است این کار را انجام دهید و دقت کنید که آیا قسمتی از ناخن نیاز به مراقبت دارد یا خیر. برخلاف کوتاه کردن ناخن، سوهان زدن باید در زمان بیداری کودک انجام شود.
از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید: اگر به دلیل سرمای هوا یا سایر شرایط نمی‌توانید کودک را با پای برهنه رها کنید، بهتر است کفش و جوراب‌های گشاد و راحت را انتخاب کنید. جوراب و کفش تنگ می‌توانند انگشت پا را فشرده کنند، که می‌تواند ناخن‌ها را به سمت پوست فشار دهد. برای زمانی که در خانه هستید، بهتر است پاها به طور طبیعی برهنه رها شوند تا حتی‌الامکان هوا به ناخن‌ها برسد.

چه زمانی باید برای فرو رفتن ناخن در گوشت به پزشک متخصص مراجعه کرد؟
اگر در عرض چند روز بعد از درمان‌های خانگی انگشت پا بهبود نیافت، باید با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. دلیل دیگری که باید با پزشک مشورت کنید، مشاهده علائم عفونت است. اگر متوجه درد، افزایش قرمزی و حتی رگه‌هایی روی انگشتان پا و یا شروع تشکیل تاول شدید، وقت آن است که با متخصص ملاقات کنید. پزشک متخصص کودک با معاینه ناحیه آسیب ‌دیده شروع می‌کند و در صورت عفونی شدن ناحیه، آنتی بیوتیک خوراکی و موضعی را تجویز می‌کند. در بعضی موارد، پزشک ممکن است ناخن را از پوست جدا کند یا قسمتی از آن را ببرد. در موارد شدیدتر و عود کننده، احتمالاً کودک را به یک متخصص ارجاع می‌دهد.
کشف اینکه کودک خردسال شما از فرو رفتن ناخن در گوشت رنج می‌برد هرگز برای شما خوشایند نیست. اگرچه این عارضه در نوزادان به اندازه بزرگسالان شایع نیست، اما تعداد زیادی از نوزادان آن را تجربه می‌کنند. این وضعیت عموماً به دلیل پیرایش نامناسب ناخن، یا جوراب و کفش تنگ رخ می‌دهد. بعضی اوقات ژنتیک نیز می‌تواند با رشد ناخن به شکل خمیده، در ایجاد این حالت نقش داشته باشد. خوشبختانه این عارضه معمولاً بدون مداخله پزشکی فروکش می‌کند و غیر از زمانی که علائم عفونت را مشاهده کنید، می‌توانید به راحتی در خانه آن را درمان کنید.

چرا ناخن های نوزادم مدام به درون گوشتش فرو می رود؟
درمورد علت فرو رفتن ناخن در گوشت پا باید بگوییم بعضی از نوزادان به دلایل ژنتیکی ناخن‌های خمیده دارند. این نوع ناخن‌ها به طور طبیعی در قسمت نوک خم می‌شوند و باعث فشار یا رشد کردن به داخل پوست می‌شوند.‌ دلیل دیگر، کوتاه کردن نادرست ناخن‌ها است. شاید این تعجب آور باشد، اما می‌تواند یک دلیل مهم باشد. به نظر می‌رسد که زیاد کوتاه کردن ناخن‌ها و گرفتن آنها خیلی نزدیک به پوست می‌تواند با فرو رفتن در گوشت مرتبط باشد. همچنین کوتاه کردن ناخن‌های پا به صورت قوسی، به جای صاف کوتاه کردن نیز این وضعیت را ایجاد می‌کند

از کجا بفهمم که ناخن نوزادم به درون گوشتش فرورفته است؟
راهی که شما می‌توانید بفهمید مسئله چیست، این است که مطمئن شوید علائم عفونت و درد وجود ندارند و حال نوزاد خوب است! ناخن فرورفته در گوشت می‌تواند دردناک باشد، بنابراین علایم ‌ناراحتی ممکن است اولین سرنخ شما باشند. در غیر این صورت می‌توانید با بررسی قسمت بالای ناخن، آن را به سرعت تشخیص دهید. در مراحل اولیه، به احتمال زیاد ناحیه اطراف ناخن و لبه آن کمی صورتی رنگ یا متورم است.

علائم فرو رفتگی ناخن به درون گوشت پای نوزاد چیست؟
هنگام لمس آرام ناخن، واکنش نوزاد خود را ببینید. آیا به نظر می‌رسد که احساس ناراحتی می‌کند و پایش را عقب می‌کشد؟ یا هنگام لمس ناخن جیغ می‌کشد؟ نوزادان ممکن است هنگام درد اخم کنند و صورت خود را در هم بکشند. اما اگر کودک شما بزرگ‌تر باشد، احتمالاً هنگام راه رفتن و چهار دست و پا رفتن یک پایش می‌لنگد و یا هنگام پوشیدن جوراب یا کفش یا شستن پاها واکنش نشان می‌دهد.

آیا می توانم خودم ناخن فرور رفته به درون گوشت را بیرون بکشم؟
کاری که هرگز نباید امتحان کنید، انجام جراحی خودسرانه است. یعنی تلاش برای برش دادن ناخن یا بیرون آوردن ناخن با فرو کردن یک ابزار. این کار شرایط را بدتر می‌کند و ممکن است احتمال عفونت را افزایش دهد.‌ در طول این مدت با پوشاندن کفش و جوراب راحت و گشاد در بیرون از خانه، به روند بهبودی کمک کنید. اگر در خانه هستید، اجازه دهید کودک با پای برهنه در خانه راه یا سینه خیز برود. پس از چند روز، به احتمال فراوان شما علائم بهبودی را مشاهده خواهید کرد. با این حال اگر بهبودی حاصل نشد و به نظر می‌رسد که وضعیت بدتر شده، باید با پزشک خود مشورت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.