اجتماعی شدن کودک، چگونه بهشون کمک کنیم؟
کودکان، بچه های دیگر را دوست دارند و اغلب در مورد این که بچه های دیگر وسایل شان را بردارند صبور هستند.
چگونه به اجتماعی شدن کودک کمک کنیم؟ کودکان، بچه های دیگر را دوست دارند و اغلب در مورد این که بچه های دیگر وسایل شان را بردارند صبور هستند. چون کودکان در لحظه واکنش نشان می دهند، به جای آن که فکر کنند کودک دیگری وسایل شان را برداشته، بیشتر دوست دارند فکر کنند با آن وسیله بازی می کند. این موضوع در دو سالگی تغییر خواهد کرد. اما کودکانی که اغلب در کنار کودکان دیگر بازی می کنند، تحمل بیشتری نسبت به این موضوع دارند.
کودکان زیر دو سال، دوستان واقعی ندارند و با هم سن خود بازی نمی کنند. اما تمایل به نشستن در کنار هم و انجام کارهایی مشابه دارند. می توانند دوباره با دیگران دوست شوند، دوست دارند با کودکان بزرگ تر بازی کنند، اما هنوز نمی دانند که چگونه یک رابطه ی دوستی برای خود ایجاد کنند.
مهارت اجتماعی شدن کودک در سنین دو تا سه سالگی بهتر می شود اما حتی در سه سالگی ممکن است کودک بیشتر تر از آن که جذب کودک دیگری شود، جذب بازی هایی شود که آن کودک انجام می دهد. کودکان سه سال به بالا، بیشتر احتمال دارد که فعالیت هایشان را خودشان انتخاب کنند زیرا دوست دارند با کودک خاصی در ارتباط باشند.
بعضی کودکان خجالتی به دنیا می آیند؟
به نظر می رسد که برای خجالتی بودن عنصر ژنتیکی وجود دارد. اگر چه اکثر کودکان از غریبه ها دوری می کنند، اما برخی خجالتی تر از بقیه هستند. همه ی کودکان دوره ای را می گذرانند که احتمال دارد به پرستاران خود وابسته شوند، اما برخی وابستگی ها سخت تر و طولانی تر از بقیه است.
همیشه کودکی وجود دارد که نمی خواهد در جشن ها تنها بماند، در حالی که کودک دیگری وجود دارد که برایش اهمیتی ندارد. خجالتی بودن یکی از ویژگی هایی است که در طول زندگی همراه مان است. اگر چه کمک کردن به کودک برای مقابله با خجالتی بودنش امکان پذیر است، اما سخت است و در صورت امکان، برای تغییر او به کودکی اجتماعی که از اجتماع اطراف اش لذت ببرد، باید متقاعد اش کنید.
اما مبحثی که مهم است این است که چگونه و با چه خلق و خویی واکنش نشان دادن به کودک بر او تاثیر می گذارد. به یک کودک خجالتی با والدینی حساس می توان کمک کرد، در حالی که کودکان شاد و خوش برخورد و برون گرا ممکن است در خانواده ای بد رفتار، انزوا طلب شوند.
اگر ما یک کودک خجالتی را از ارتباط با دیگران دور کنیم در واقع شرایط را برای او سخت تر کرده ایم. اگر بی خیال احساس او شویم و او را به وسط یک رابطه پرت کنیم اعتماد به نفس او را تخریب کرده ایم. چیزی که او لازم دارد یک روش متعادل است- معرفی موثر و تدریجی او به بچه های دیگر.
به فرزندتان کمک کنید تا اجتماعی شود
- او را به مفید بودن تشویق کنید؛ اجازه دهید در شستن ظرف ها یا تمیز کردن میز کمک کند. کودکانی که این گونه تربیت شده اند که به مردم دیگر اهمیت بدهند، احتمال بیشتری وجود دارد که دارای مهارت های اجتماعی باشند.
- یک مثال خوب بزنید. والدین اگر می خواهند که فرزندشان با احترام باشد و به دیگران اهمیت دهد، باید خودشان محترم و مؤدب باشند و به یکدیگر اهمیت دهند.
- محبت خود را به فرزندتان نشان دهید، حتی اگر برایتان دشوار است. کودکانی که بیشتر خونگرم و رو راست هستند، بیشتر احتمال دارد که دوستانی داشته باشند.
- برای مهارت های اجتماعی اش ارزش قائل شوید. زمانی که با ملاحظه و مؤدب است بگویید که چه قدر به او افتخار می کنید. ارزش قائل شدن، احترام و اهمیت متقابل را به دنبال دارد.
- میزان رقابت بین کودکان را کاهش دهید. وسایل را به صورت یکسان تقسیم نکنید- این کار کودکان را تشویق می کند تا به دنبال سهم بزرگ تری باشند. مطابق نیازشان به آن ها وسیله دهید.
- او را به خاطر خودش دوست داشته باشید. کودکی که می داند او را به خاطر خودش دوست دارند، برایش آسان تر می شود تا چیزی از لوازم اش را با دیگران سهیم شود.
به کودکان کمک کنید تا با یکدیگر بازی کنند
به یاد داشته باشید دارایی های یک کودک به تعریف شخصیت او کمک می کند. اون خود را به فرزند کوچکی می بیند که آن والدین، آن خانه، برادر، دوچرخه، اسباب بازی و عروسک را دارد. به همین خاطر سهیم شدن وسایل اش کار ساده ای نیست. اگر کودکی با اسباب بازی هایش بازی کند چه اتفاقی می افتد؟
اگر دوستی برای بازی با او آمد:
- با او صحبت کنید که کدام اسباب بازی را باید جمع کند و کدام را بیرون ببرد. نیازی نیست که همه ی اسباب بازی هایش را سهیم شود.
- انتظار نداشته باشید که یک دفعه برای چندین ساعت اسباب بازی هایش را با دیگران سهیم شود.
- سعی کنید فعالیتی را پیدا کنید که کودکان بتوانند در آن با هم بازی کنند. یک بسته جدید خمیر بازی یا یک جعبه مداد رنگی که متعلق به او نیست به آن ها بدهید. همچین می توانند در پخت شیرینی مربایی به شما کمک کنند.
- صحبت کوتاهی با فرزندتان درباره ی سهیم شدن وسایلش با دیگران، داشته باشید و سپس یک کلمه رمزی برای یادآوری صحبت تان به او، انتخاب کنید. برای مثال "یادت هست که" می تواند به معنای این باشد که "یادت هست که چه صحبتی کردیم " باشد.
- اجازه دهید با پریدن روی مبل یا پرت کردن توپ های روزنامه ای در صندلی انرژی شان را تخلیه کنند. انرژی زیاد باید تخلیه شود.
- در دیدار با دوستان تان، کودکان را نادیده نگیرید- معمولا نادیده گرفتن کودکان آنان را سرکش و شیطان می کند.
به اجتماعی شدن کودک خجالتی کمک کنید
- یک دکمه را به جیب اش بدوزید و به فرزندتان بگویید هر زمان که آن را فشار می دهد شما به او فکر می کنید. یک کودک خجالتی زمانی که احساس می کند قادر به مقابله کردن نیست، نیاز دارد که روحیه خود را بالا ببرد.
- زمانی که به صورت طبیعی مهارت های اجتماعی ندارد، باید تمرین کند. به او نشان دهید که چگونه خود را معرفی کند، چند موضوع برای شروع بحث به او یاد دهید مثل "سلام اسم من دانیل است" و برای دعوت کودک دیگری به سهیم شدن چیزهایی که دارد به او بگوید "کمی از این را می خواهی؟"
- به او مانند کودکان دیگر لباس بپوشانید. آخرین چیزی که یک کودک خجالتی نیاز دارد، برجسته بودن در برابر افراد دیگر است.
- اگر در یک گروه ورزشی است، از سر گروه بخواهید که اگر بچه ی خجالتی دیگری در گروه است، با والدین اش برای ارتباط کودکان تان با هم صحبت کند. یک دوست می تواند در او مهارت و اعتماد به نفس برای ارتباط با دیگران، ایجاد کند.
- در او عزت نفس ایجاد کنید. به او بگویید که بسیار عالی است و تلاش هایش را تحسین می کنید.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼