۹۰۵۲۷
۲۲۵۶
۲۲۵۶

غربالگری شنوایی در نوزاد، چرا اهمیت دارد؟

مدیر کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری ازاجرای طرح غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران در مراکز منتخب بهزیستی استان خبر داد.

این طرح با هدف کشف نواقص شنیداری و انجام مداخله زود هنگام طراحی و از سال ۱۳۸۵ تاکنون با یک دستگاهOAE وAABR (دستگاه غربال شنوایی) در استان به منظور جلوگیری از عوارض سوء کم‌شنوایی که مهم‌ترین آن گفتاری است، شروع شد.

مرحله غربال‌گری حداکثر تا سن یک ماهگی، مرحله تشخیص حداکثر تا سن سه ماهگی و مرحله مداخله حداکثر تا سن شش ماهگی در غالب طرح غربالگری شنوایی قابل انجام است.
در سال94، با کمک نه دستگاه ، 16 هزار نوزاد تست شنوایی شدند که از این تعداد 25 نوزاد مشکل شنوایی داشتند، 23 نفر آن‌ها به مرحله مداخله رفتند که درمان طبی،جراحی و توانبخشی برای آن‌ها انجام شد.
تاکنون بیش از ۷۵۰ میلیون ریال بابت هزینه خرید سمعک و کاشت حلزون و خرید قطعات به خانواده‌های متقاضی واجد شرایط پرداخت شده است.
وی همچنین با بیان اینکه اداره کل بهزیستی استان آماده خریداری دو دستگاه غربالگری شنوایی است خاطرنشان کرد: علاوه بر این، یک دستگاه غربالگیری دیگر نیز به صورت سیار در مناطق محروم مشغول به خدمات‌رسانی است.
اثرات سوء کم‌شنوایی بسیار مخرب است که انجام مشاوره ژنتیکی قبل از ازدواج و بارداری و به خصوص ازدواج‌های فامیلی، عدم استفاده از داروهای اتوتوکسیک توسط مادران باردار، جلوگیری از بیماری‌های عفونی دوران بارداری، انجام تست شنوایی بعد از تولد و همچنین بعد از بستری در بیمارستان به هر دلیل از جمله نکات بهداشتی و پیشگیرانه در ابتلا به بیماری‌های گوش است.

شایع‌ترین مشکلات شنوایی بین مردم استان، مشکلات ارثی و ژنتیکی ناشی از ازدواج‌های فامیلی و در مرحله بعد مشکلات اکتسابی همچون زردی بالا، تب و تشنج و بیماری‌هایی مانند مننژیت است

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.