۱۳۵۱۶۴
۳ نظر
۷۷۱۴۳
۳ نظر
۷۷۱۴۳

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟

دکتر محمد ترکمن؛ فوق تخصص بیماری‌های نوزادان در گفت و گو با نی نی بان، از ضرورت تزریق واکسن آنفولانزای کودکان خبر داد و از این گروه به عنوان یکی از گروه‌های پرخطر ابتلا به آنفولانزا نام می‌برد.

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟

دکتر محمد ترکمن؛ فوق تخصص بیماری‌های نوزادان در گفت و گو با نی نی بان، از ضرورت تزریق واکسن آنفولانزای کودکان خبر داد و از این گروه به عنوان یکی از گروه‌های پرخطر ابتلا به آنفولانزا نام می‌برد. 

در این مصاحبه می خوانید:

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟

مقدمه 

آنفولانزا، عفونت بینی، گلو و ریه‌ها است که بخشی از سیستم تنفسی هستند. این ویروس توسط ویروس ایجاد می‌شود و اکثر افراد مبتلا به آنفولانزا خود به خود بهبود می‌یابند. اما این بیماری می‌تواند عوارض جدی برای برخی از افراد ایجاد کند. نوزادان به ویژه نوزادان کمتر از 12 ماه، خانم‌های باردار، بزرگسالان بالای 65 سال و افراد با شرایط پزشکی خاص، گروهی هستند که ابتلا به آنفولانزا در آن‌ها ریسک بیشتری دارد. دریافت واکسن آنفولانزا، اگرچه 100درصد موثر نیست، اما بهترین راه جلوگیری از آنفولانزا و عوارض آن است. واکسیناسیون سالانه آنفولانزا برای همه افراد بالای 6 ماه توصیه می‌شود. 

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟


بیشتر بخوانید: بیماری آنفولانزا در کودکان، علائم و درمان


واکسن آنفولانزای کودک چقدر ضروری است؟ 

بچه‌ها گروه پرخطر هستند، مهد کودک یا مدرسه می‌روند و در این محیط‌ها با هم در ارتباط هستند، بنابراین درگیر آنفولانزا می‌شوند. علائم آنفولانزای کودکان جدی‌تر و شدیدتر است درست مانند افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، سالمندان، گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی، کودکان نیز جزو گروه پرخطر به شمار می‌روند و حتما باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند. آنفولانزا در بچه‌ها مهم‌تر است چون بیماری را سریع‌تر به یکدیگر منتقل می‌کنند و در واقع آن‌ها قشر آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند. 

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟


بیشتر بخوانید: تزریق واکسن آنفولانزا تاثیری دارد؟


واکسن آنفولانزای کودکان از چه سنی باید تزریق شود؟ 

در تزریق واکسن آنفولانزای کودکان از 6 ماهگی به بالا هیچ‌گونه منعی وجود ندارد. کودکانی که برای اولین بار واکسن آنفولانزا تزریق می‌کنند باید واکسن را با فاصله 4 هفته تزریق کنند یعنی باید در سال اول تزریق، ابتدا یک بار و سپس چهار هفته بعد واکسن آنفولانزا تزریق کنند. بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا پاییز هر سال است. اگر الان هم واکسن آنفولانزا تزریق شود، باز در پیشگیری از این بیماری، جای امیدواری هست.

انواع برند واکسن آنفولانزای موجود چیست و بهتر است کودکان کدام نوع را تزریق کنند؟

فعلا سه نوع واکسن آنفولانزای هلندی «اینفلووک»، واکسن فرانسوی «واکسی گریپ» و واکسن ایرانی در بازار موجود است که بهتر است کودکان نوع هلندی واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

آیا این واکسن‌ها در شرایط فعلی در بازار موجود هست؟

هر داروخانه دارای ظرفیتی برای واکسن آنفولانزا است و معمولا بین 200 تا 300 ظرفیت دارد و به همین دلیل این واکسن زود تمام می‌شود. 

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟


بیشتر بخوانید: سینوزیت در کودکان، آخه چرا؟

آیا گروه‌های خاصی از کودکان هستند که حتما باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند؟

همه کودکان برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا باید این واکسن را تزریق کنند چون همان‌طور که اشاره کردم آن‌ها گروه پرخطر محسوب می‌شوند. اما گروه‌هایی از کودکان مانند کودکان نارس، کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، کودکان مبتلا به بیماری‌های ریوی، یا مبتلا به دیابت و آلرژی شدید، حتما باید این واکسن را تزریق کنند. 

چه گروه‌هایی از کودکان نباید واکسن آنفولانزا تزریق کنند؟ 

همه کودکان می‌توانند واکسن آنفولانزا تزریق کنند و هیچ منعی برای تزریق این واکسن ندارند مگر این‌که به واکسن حساسیت شدید داشته باشند. 

همه کودکان می‌توانند واکسن آنفولانزا تزریق کنند و هیچ منعی برای تزریق این واکسن ندارند مگر این‌که به واکسن حساسیت شدید داشته باشند. 

فکر می‌کنید خانواده‌ها چقدر بر ضروری تزریق واکسن آنفولانزای کودکان آشنا هستند و چطور می‌توان به آن‌ها اطلاع‌رسانی کرد؟

همان‌طور که اشاره کردم آنفولانزا در بچه‌های کوچک و بالغین، جدی‌تر می‌شود بنابراین نیاز است که اطلاع‌رسانی بیشتری در این‌باره صورت بگیرد و رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی می‌توانند در این آگاه‌سازی نقش داشته باشند. 

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟


بیشتر بخوانید: راهکارهای فوری برای درمان گرفتگی بینی کودکان


آیا نیاز است کودکان هر سال واکسن آنفولانزا تزریق کنند؟ 

بله! هر سال سویه‌هایی جدید از آنفولانزا ایجاد می‌شود که باعث می‌شود واکسن‌های قبلی در برابر سویه جدید بی‌اثر باشند، بنابراین افراد بزرگسال و کودکان باید هر سال واکسن آنفولانزا تزریق کنند. کودکان در اولین تزریق، باید دو بار در سال و به فاصله چهار هفته این واکسن را دریافت کنند و در سال‌های بعدی، یک بار تزریق کافی است. 

برخی از افراد این باور را دارند که تزریق واکسن آنفولانزا باعث ابتلا به این بیماری و کاهش سیستم ایمنی می‌شود. این باور چقدر علمی است؟ 

این باور علمی نیست و من چنین چیزی نشنیده‌ام. چون ما واکسن را تزریق می‌کنیم که در برابر بیماری ایمنی پیدا کنیم. با تزریق واکسن آنفولانزا، سیستم ایمنی بدن در برابر آنفولانزا فعال می‌شود و با این ویروس مبارزه می‌کند. 

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟


بیشتر بخوانید: درمان سریع سرماخوردگی با این ۱۵ ترفند خانگی


آیا واکسن آنفولانزای کودکان عوارض دارد؟ 

عوارض واکسن آنفولانزا کمتر است و عوارض جزئی شامل تب، یا بی‌قراری می‌شود. عوارض شدیدتر مانند حساسیت، خارش و کهیر بسیار کم است. در واقع واکنش آنافیلاکسی به واکسن آنفولانزا در کودکان یک در صدهزار است.

علاوه بر تزریق واکسن آنفولانزا، سایر روش های پیشگیری از آنفولانزا چیست؟

افراد باید در صورت ابتلا به آنفولانزا ماسک بزنند تا از انتقال ویروس به دیگران پیشگیری کنند. روبوسی نکردن و شست و شوی دست‌ها تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند. باید از نزدیک شدن به افراد بیمار و تماس با آن‌ها خودداری کنید. در صورت ابتلا به آنفولانزا مصرف مایعات زیاد و استراحت کافی، توصیه می‌شود. 

واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟


بیشتر بخوانید: ۵ راهکار خانگی برای درمان گلودرد


دکتر محمد ترکمن

دکتر محمد ترکمن؛ فوق تخصص نوزادان و کودکان، دانشیار دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله و رئیس بخش NICU بیمارستان‌های بقیه‌الله، خاتم و میلاد هستند. 

خلاصه

بر اساس گفته‌های دکتر محمد ترکمن؛ فوق تخصص نوزادان و رئیس بخش NICU بیمارستان‌های بقیه‌الله، خاتم و میلاد، در گفت و گو با نی نی بان، اطفال و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت، برخی از گروه‌های پرخطر ابتلا به آنفولانزا هستند، بنابراین تزریق واکسن آنفولانزای کودکان، ضروری است. کودکان در بار اول باید دو دوز واکسن آنفولانزا و دوز دوم را به فاصله چهار هفته پس از دوز اول تزریق کنند. عوارض رایج تزریق واکسن آنفولانزا در کودکان شامل تب و بی‌قراری است و عوارض شدید مانند آنافلاکسی بسیار نادر و در حدود یک در صدهزار است. علاوه بر تزریق واکسن آنفولانزا، استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ها و پرهیز از تماس نزدیک با افراد مبتلا، از روش‌هایی پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا است که دکتر محمد ترکمن توصیه می‌کند.  

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان مراجعه کنید. 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • احمد
    درباره واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟

    اگردر خانواده ای فقط پدر واکسن آنفولانزا تزریق کرده، و هیچ گونه علایم بیماری هم ندارد، آیا کودک 1.5 ساله اش ممکن است از پدر آنفولانزا بگیرد؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • بدون نام
    درباره واکسن آنفولانزا کودکان چگونه است؟

    نه

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.