۱۹۱۶۴۵
۸۵۷
۸۵۷

سیگار کشیدن در بارداری، چه پیامدهایی دارد؟

اعتیاد به دخانیات یا تنباکو از نظر پزشکی وابستگی به نیکوتین است، چون نیکوتین ماده موثر و اعتیاد آور توتون است و هر یک از شکل‌های توتون می‌توانند ایجاد وابستگی کنند.

فربد فدایی اظهار کرد: اعتیاد به دخانیات یا تنباکو از نظر پزشکی وابستگی به نیکوتین است، چون نیکوتین ماده موثر و اعتیاد آور توتون است و هر یک از شکل‌های توتون می‌توانند ایجاد وابستگی کنند.
وی گفت: سیگار‌های معمولی، قلیان، چپق، سیگار برگ، پیپ و تنباکوی جویدنی، همه این‌ها به علت دارا بودن نیکوتین می‌تواند ایجاد وابستگی کند و اعتیاد فرد را به دنبال داشته باشد.
این متخصص روانپزشکی افزود: هر چقدر میزان نیکوتین یک فرآورده دخانی بیشتر باشد احتمال وابستگی و شدت نشانه‌های بازگیری بیشتر می‌شود، منظور از بازگیری این است که وقتی فرد از دخانیات استفاده نکند دچار ناراحتی می‌شود و به دنبال آن علائم روانی و جسمی در او به وجود می‌آید.
فدایی اظهار داشت: خیلی از افرادی که برای مرتبه اول سیگار می‌کشند دچار حالت تهوع و سرگیجه می‌شوند، اما معتادان به سیگار با وجود مصرف قابل توجه توتون دچار این نشانه‌ها نمی‌شوند. افراد سیگاری خیلی زود متوجه می‌شوند که سیگار و دیگر فرآورد‌های حاوی نیکوتین را سریعتر از آن چیزی که در ابتدا تمایل داشتند، مصرف می‌کنند.
وی گفت: شخصی که روزی چهار نخ سیگار می‌کشد به زودی متوجه می‌شود، برای اینکه حالت قبلی در او به وجود آید و دچار نشانه‌های بازگیری نشود، باید مصرف را به دو برابر افزایش دهد.
فدایی تصریح کرد: روانپزشکان این واکنش را پدیده تحمل می‌نامند. پدیده تحمل به این صورت است که بدن فرد مصرف کننده دخانیات نسبت به تاثیرات ماده سمی نیکوتین عادت پیدا می‌کند و برای اینکه حالات قبلی به وجود آید، باید میزان بیشتری مصرف کند.
این روانپزشک اظهار داشت: نیکوتین یک ماده خیلی سمی است. خیلی از افراد فکر می‌کنند که سیگار ضرر ندارد در صورتی که ۶۰ میلی گرم نیکوتین ایجاد مسمومیت شدید می‌کند. هرسیگار معمولی نیم میلی گرم نیکوتین دارد. البته در مورد قلیان باید گفت: دانست که ۴۰ برابر میزان یک نخ سیگار، نیکوتین وارد بدن مصرف کننده آن می‌شود.

آثار فیزیولوژیک نیکوتین

این روانپزشک گفت: آثار فیزیولوژیک نیکوتین شامل انقباض عروق خونی محیطی، افزایش حرکات دودی در دستگاه گوارش، افزایش حالت‌های نوراپی نفرین و اپی نفرین (هورمون استرس که باعث افزایش ضربان قلب، انقباض عروق، انبساط راه‌های هوایی و قند خون می‌شود) است که با حالت اضطراب و گوش بزنگی ارتباط دارد.
وی افزود: نیکوتین مرکز لذت در غده هیپوتالاموس را تحریک می‌کند و این یکی از مواردی است که فرد دچار اعتیاد به سیگار یا دیگر مواد مخدر می‌شود. میزان سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد. در خواب تغییراتی به وجود می‌آورد و باعث آشفتگی خواب و لرزش دست‌ها می‌شود. خانم‌های بارداری که سیگار مصرف می‌کنند بچه‌های کم وزنی به دنیا می‌آورند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.