اختلالات فشار خون در بارداری، خطرات احتمالی
محققان کانادایی دریافتند زنان مبتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری بیش از بقیه در معرض خطر وقوع نارسایی کلیه یا مرحله نهایی بیماری کلیه قرار میگیرند.
ایسنا: محققان کانادایی با انجام تحقیقات خود بر روی ۶۵ هزار و ۱۲۶ زن با اختلالات فشار خون در اولین بارداری و مقایسه آنها با ۲۱۳ هزار و ۳۹۷ زن بدون این اختلال که همگی آنها ۱۹ تا ۴۰ ساله بودند و سابقه فشار خون بالا، دیابت و یا بیماریهای کلیوی نداشتند، دریافتند زنان مبتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری بیش از بقیه در معرض خطر وقوع نارسایی کلیه یا مرحله نهایی بیماری کلیه قرار میگیرند.
محققان با اشاره به نتایج این تحقیق افزودند: بروز بیماری مزمن کلیه در گروه مبتلا به اختلالات فشار خون بالا در دوران بارداری تقریبا۱۱ برابر بیشتر از زنان بدون این اختلال بوده است و نیز خطر وقوع مرحله نهایی بیماری کلیه در گروه مبتلا به اختلالات فشار خون بالا نسبت به بقیه ۱۴ برابر بیشتر بوده است.
نتایج حاصل از این تحقیق همچنین حاکیست: احتمال خطر وقوع مرحله نهایی بیماری کلیه در زنان مبتلا به پرهاکلامپه و اکلامپسی بیشتر از کسانی بوده است که تنها دچار فشار خون حاملگی شده بودند.
نتایج دیگراین پژوهش، ضمن این که به اهمیت فشار خون بالا در دوران بارداری به عنوان یک شاخص برای وقوع بیماری کلیوی مزمن، بیماریهای قلبی و حتی دیابت در آینده تأکید میکند، نشان میدهد: باید استراتژی بازدارنده مانند مداخلات دارویی و یا تغییر سبک زندگی برای زنان در معرض خطر درنظر گرفته شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼