بیماری بواسیر در زنان، علائم شایع
بیماری بواسیر در زنان ناشی از گرفتاری وریدهای مقعدی است. در صورت عدم درمان این بیماری به دنبال خونریزیهای مکرر، کمخونی هم در پی خواهد بود، ضمن این که با زیاد شدن هر زخمی، احتمال بدخیم شدن آن وجود دارد. در این مطلب به علائم هموروئید در زنان نیز میپردازیم.
دکتر علی سیفی افزود: عللی که منجر به ایجاد بواسیر می شود می تواند مادرزادی یا محیطی (اکتسابی) باشد.
به گفته وی، ایجاد بواسیر یا هموروئید اکتسابی که از محیط نشأت می گیرد، ناشی از یبوست های مزمن است.
جراح عمومی افزود: فشارهای زیادی که هنگام اجابت مزاج وجود دارد، باعث می شود وریدها برجسته شوند. در ابتدا 3 تا 4 سانت داخل روده می مانند و سپس قسمت خروجی روده متورم می شود و هنگام دفع مدفوع با پاره شدن وریدها خونریزی رخ می دهد.
وی شایع ترین علائم بواسیر را خارش، خونریزی، بیرون افتادگی و درد دانست و افزود: گاهی اوقات به دنبال لخته شدن خون، درد هم پدیدار می شود.
دکتر سیفی با بیان اینکه از نظر پزشکی بواسیر به 4 مرحله تقسیم می شود، گفت: در مرحله (درجه) اول فرد با خونریزی به پزشک مراجعه می کند و در مرحله دوم، خونریزی و درد با هم همراه می شوند.
وی ادامه داد: هموروئید مرحله سوم در حالی بروز می کند که هنگام دفع مدفوع، بواسیر خارج می شود و بیمار با فشار دستش آن را به سمت داخل مدفوع جا می اندازد.
عضو جامعه جراحان هشدار داد: هموروئید چهارم این گونه نیست، یعنی هنگام بیرون آمدن بواسیر با فشار دادن هم سر جایش نمی رود و این مرحله که بسیار هم سخت است یعنی پیشرفت بیماری.
وی درمان بواسیر مرحله اول و دوم را با دارو درمانی امکان پذیر دانست و یادآور شد: در این 2 گرید بدون نیاز به تداخلات جراحی با تکیه بر تأکید به مصرف مواد فیبردار و استفاده از داروهای موضعی ناحیه مقعد، درمان انجام می شود.
دکتر سیفی شیوع گرید اول و دوم بواسیر را در کشور شایع دانست و تصریح کرد: درمان بواسیر در این مراحل نیازمند جراحی است.
به گفته وی، اکنون میزان شیوع ابتلا به بواسیر در میان زنان و مردان یکسان است، هر چند در گذشته به دلیل زایمان های مکرر، این بیماری در زنان شایع تر بود.
این جراح عمومی شیوع بواسیر را بیشتر ناشی از افزایش سن دانست و گفت: در عین حال در جوانان هم این بیماری دیده می شود اما به نسبت کمتر از افراد سن بالاست.
وی افزود: در صورت عدم درمان این بیماری به دنبال خونریزی های مکرر، کم خونی هم در پی خواهد بود ضمن این که با زیاد شدن هر زخمی، احتمال بدخیم شدن آن وجود دارد.
دکتر سیفی با بیان این که میان هموروئید و سایر خونریزی ها تفاوتهایی وجود دارد توصیه کرد: در صورت بروز خونریزی از مقعد مردم آن را به حساب هموروئید نگذارند و برای تشخیص درست به پزشک مراجعه کنند.
این متخصص جراحی با بیان اینکه یکی از عوامل مستعد کننده این بیماری یبوست در سنین بالا است تصریح کرد: بهتر است مردم رژیم غذایی و کیفیت آن را در راستای بهبود روزانه سبک زندگی تغییر دهند و در صورت ابتلا به یبوستهای مزمن، مواد فیبردار و آب فراوان مصرف کنند.
بیماری هموروئید در زنان، نتیجهگیری
فشارهای زیادی که هنگام اجابت مزاج وجود دارد، باعث برجسته شدن وریدها میشود. اگر این مشکل ادامه داشته باشد، سپس قسمت خروجی روده متورم می شود که نتیجه شدن وریدها هنگام مدفوع کردن و خونریزی است. یبوستهای مزمن میتواند به هموروئید منجر شوند. برای درمان هموروئید پیشرفته، جراحی نیاز است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼