خروپف میکنید؟ حتما بخوانید
خروپف به تنفسی صدا دار گفته میشود که هنگام خواب ایجاد میشود و در میان مردان و زنان در هر سنی رایج است. ۹۰% مردمان آمریکا، حدود ۳۷ میلیون، از این عادت رنج میبرند.
نی نی بان: خروپف به تنفسی صدا دار گفته میشود که هنگام خواب ایجاد میشود و در میان مردان و زنان در هر سنی رایج است. ۹۰% مردمان آمریکا، حدود ۳۷ میلیون، از این عادت رنج میبرند. خروپف ممکن است هر شب یا هر از گاهی رخ دهد. بیشتر مردان، به خصوص آنهایی که اضافه وزن دارند، این گونهاند اما ثابت شده که میزان آن با افزایش سن بیشتر میشود. این عادت میتواند در خواب شما یا همسرتان اختلال ایجاد کند و منجر به عملکرد ضعیف فرد (بیخوابی و خستگی) در طول روز شود. کارشناسان سلامت معتقدند که اختلال در عملکرد فعالیتهای روزانه و بیماریهای قلبی معمولا نتیجه خروپف است.
زمانی که میخوابید، ماهیچههای گلوی شما شل میشوند و زبانتان به عقب میافتد و دیواره گلویتان باریکتر میشود. هنگامی که نفس میکشید دیواره گلوی شما شروع به لرزیدن میکند و این لرزش باعث خروپف میشود. هر چه دیواره گلو باریکتر شود، لرزش بیشتر و در نتیجه صدای آن بلندتر خواهد بود. گاهی دیواره گلو کاملا بسته میشود و حالتی را به وجود میآورد که به آن «حبس نفس» میگویند. در این شرایط حتما به پزشک مراجعه کنید.
چندین عامل موجب خروپف میشوند. اولین مورد افزایش سن است. هر چه سن بالاتر رود، ماهیچههای گلو شلتر شده که نتیجهاش خروپف است. عوامل دیگری چون ناهنجاریهای آناتومیک بینی و گلو مانند بزرگ شدن لوزهها یا آدنوئید، پولیپ بینی یا انحراف سپتوم بینی وجود دارد که باعث تنگ شدن گلو و در نتیجه خروپف هنگام خواب میشود. موقعیت فیزیکی شما هنگام خواب نیز، مانند به پشت خوابیدن، میتواند در بعضی افراد منجر به خروپف شود. نوشیدن الکل، سیگار و برخی داروها نیز از عوامل دیگر آن هستند.
علائم:
افرادی که خروپف میکنند، هنگام نفس کشیدن لرزش و صدایی از خود تولید میکنند که میتواند نشانهای از حبس نفس باشد. اگر خروپف میکنید و یکی از عوامل بیان شده در زیر را در خود دیدهاید، با یک پزشک مشورت کنید.
· خواب آلودگی بیش از حد در طول روز
· سردرد صبحگاهی
· افزایش وزن
· بیدار شدن در صبح با احساس خستگی
· بیدار ماندن در شب با احساس گیجی
· عدم توجه، تمرکز یا حافظه
· وقفه در تنفس در طول خواب
درمان:
افرادی که خروپف میکنند معمولا از آن بیخبرند و از همسر یا هم اتاقی خود به آن پی میبرند. بعضیها ممکن است در شب احساس خفگی کنند و بیدار شوند اما این اتفاق به ندرت میافتد. اگر دیگران از خروپف شما خسته شدهاند یا اگر یکی از نشانههای بالا را مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. او آزمایشات مختلف را انجام خواهد و به شما خواهد گفت که آیا به یک متخصص یا مشاور خواب یا تست خواب برای تشخیص حبس نفس احتیاج دارید یا خیر.
کاهش وزن: کاهش وزن، چربی پشت گلوی شما را کاهش میدهد و باعث کم شدن خروپف یا قطع آن میشود.
ورزش: ورزش نیز میتواند از خروپف جلوگیری کند. با ورزش عضلات بدن از جمله گلوی شما نیز تقویت میشود.
ترک سیگار: اگر سیگار میکشید، احتمال خروپفتان زیاد است. سیگار باعث میشود که راه بینی و گلوی شما تحریک و مسدود شود.
خودداری از مصرف الکل، قرصهای خواب و داروهای مسکن: از مصرف این مواد، به خصوص قبل از خواب، خودداری کنید زیرا ماهیچههای گلو را شل میکنند و باعث اختلال در تنفس میشوند. با پزشک خود درباره داروهایی که مصرف میکنید مشورت کنید.
خوابی منظم: این نظم خواب شما را آرام و از خروپف جلوگیری میکند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼