سن مناسب برای جدا کردن اتاق کودک
اکثر والدین در ابتدا ترجیح میدهند که با کودک خود در یک اتاق بخوابند، زیرا این کار ایمنتر و آسانتر است؛ اما رفته رفته کودک شما به سنی میرسد که باید اتاق خودش را داشته باشد. روی این مقاله کلیک کنید تا با سن مناسب برای جدا کردن اتاق کودک آشنا شوید.
سن مناسب برای جدا کردن اتاق کودک، طبق نظرسنجی سایت نی نی بان به این صورت بود که در آن مخاطبان باید از روی نظر شخصی خود به گزینههای «زیر یک سال»، «۱ تا ۳ سالگی» و «۳ سالگی به بعد» رای میدادند. طبق آخرین آمار گرفته شده، ۲۰ درصد افراد به گزینه «زیر یک سال» و ۴۲ درصد افراد به گزینه «۱ تا ۳ سالگی» و ۳۸ درصد هم به گزینه «۳ سالگی به بعد» رای دادهاند و این بیانگر این است که در جامعه ما نوزاد در سالهای اول تولد در کنار والدین خود میخوابد. البته هنوز خیلی چیزها است که باید درباره بهترین سن جدا کردن اتاق کودک بدانید. به همین دلیل، توصیه میکنیم که تا انتها با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: ویژگیهای انواع تخت کنار مادر
در این مقاله میخوانید:
از کجا بفهمیم کودک برای خوابیدن در اتاق خود آماده است؟
همه میدانند که برای امنیت بیشتر و بهتر، نوزاد تا 6 ماه اول زندگی خود باید در اتاق خواب والدینش بخوابد. با این حال، اگر بعد از 6 ماهگی علامتهای زیر را در کودک خود مشاهده کردید، میتوانید به فکر تهیه یک اتاق جدا باشید:
- کودک شما به طور مرتب از خواب بیدار میشود: طبیعی است که نوزادان شبها از روی گرسنگی یا ناراحتی بیدار شوند، اما اگر بیدار شدن کودک شما زیاد و بی دلیل باشد، میتواند نشان دهد که وقتش است اتاق خواب او را جدا کنید.
- فرزندتان خواب آرام را از شما گرفته است: سن مناسب برای جدا کردن اتاق کودک همه ماجرا نیست. در واقع، گاهی اوقات کودک شما بعد از رسیدن به این سن میتواند پرسروصدا بخوابد و بر کیفیت خواب شما تأثیر منفی بگذارد.
- نوزاد جدید در راه است: اگر کودک دوم خود را باردار هستید و قصد دارید فقط با او اتاق مشترک داشته باشید، بهتر است که کودک اولتان را زودتر به اتاق خودش منتقل کنید. این به کودک بزرگتر شما زمان میدهد تا سازگار شود و احساس نکند که جای او را به خواهر یا برادر کوچکترش دادهاید.
بیشتر بخوانید: علت بی خوابی کودکان: روش های مقابله و درمان با بی خوابی در کودکان
بهترین سن جدا کردن اتاق کودک
تعیین سن مطلوب جدا کردن اتاق خواب به هدف اصلی شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر میخواهید خواب خود را بهبود ببخشید و چالشهایی که میتواند با انتقال کودک بزرگتر یا کودک نوپا به اتاق جدیدش پیش بیاید را به حداقل برسانید، توصیه میکنیم که جابهجایی را بین 6 تا 9 ماهگی کودک انجام دهید.
بهترین سن جدا کردن اتاق کودک برای بعضی از والدین یک مسئله احساسی که باید برای آن آماده شوند. بعضی از والدین ممکن است در ۶ ماهگی کودک خود از این حرکت احساس خوشحالی کند، اما بعضیهای دیگر نیز ممکن است تا ۲ سالگی کودک خود آماده نباشد.
جدا کردن اتاق خواب کودک پیش از ۶ ماهگی ممنوع
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، نوزادان تا 6 ماهگی باید در کنار والدین خود بخوابند. در واقع، خواباندن نوزاد در تخت یا گهوارهای در اتاق والدین، امنیت او را تضمین میکند و خطر SIDS را نیز کاهش میدهد.
جدا کردن اتاق خواب برای کودکان ۶ تا ۱۲ ماهه
هیچ شواهد خاصی مبنی بر ایمن بودن انتقال نوزاد به اتاق خواب جدا قبل از 12 ماهگی وجود ندارد. با این حال، اکثر مرگومیرهای مربوط به خواب در 6 ماه اول زندگی رخ میدهد. در واقع، شما باید فواید این انتخاب را در مقابل ریسکهای احتمالی آن بسنجید و ببینید چه چیزی برای شما و کودکتان بهتر است. در این سن نیز توصیه میشود که کودک شما یک تختخواب سفت، صاف و مجزا داشته باشد.
جدا کردن اتاق خواب برای کودکان بالای یک سال
بهترین سن برای جدا خوابیدن کودک از یک سالگی به بالا است. البته باید در آماده کردن اتاق خواب کودک خود دقت کنید و برای او یک فضای خواب ایمن بسازید. همچنین، باید در انتخاب تخت یا گهواره دقت به خرج دهید و استاندارد بودن آن در رابطه با جثه فرزند خود را در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: سن جدا کردن اتاق خواب کودک از چه زمانی باید انجام شود؟
راهکار جدا کردن اتاق کودک
چند راهکار برای جدا کردن اتاق کودک عبارتند از:
- تمرین کنید: حداقل به اندازه یک چرت در روز کودک خود را در اتاق خواب جداگانهاش بخوابانید.
- یک روتین روزانه داشته باشید: چند بار در روز کودک خود را به اتاق خوابش ببرید و در آنجا پوشکش را تعویض کنید، او را لباس بپوشانید و روی زمین با هم بازی کنید. این باعث میشود که فرزند شما با اتاق خوابش آشنا شود.
- روتین شبانگاهی را در اتاق خواب کودکتان انجام دهید: به مدت ۳ تا ۴ شب قبل از انتقال کودک، روتین شبانگاهی را در اتاق خواب خودش انجام دهید و سپس او را طبق معمول به اتاق خود بیاورید. این به کودک شما نشان میدهد که اتاقش یک مکان امن است و به این ترتیب، بهترین زمان برای جدا کردن اتاق خواب کودک فرا میرسد.
- گهواره را جابهجا کنید: گهواره کودک خود را به مدت چند شب به اتاق خواب جدید او ببرید و سایر شرایط، از جمله روتین شبانگاهی، میزان نور، دما و صدای محیط را یکسان نگه دارید. گاهی اوقات این کار ساده میتواند به کودک شما کمک کند تا با محیط جدید خود سازگار شود.
بیشتر بخوانید: تزیین درب اتاق خواب کودک / ایده جذاب برای دیزاین اتاق کودک
نکات مهم برای جدا کردن اتاق بچه
سایر نکات مهم برای جدا کردن اتاق بچه عبارتند از:
- وقت خود را در اتاق جدید بگذرانید: به کودک خود کمک کنید تا قبل از انتقال، به اتاق جدید خود عادت کند. به عنوان مثال، در چند روز منتهی به انتقال، چند بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه با کودک خود در اتاق جدیدش بازی کنید و کاری کنید که احساس امنیت داشته باشد.
- به کودک خود فشار وارد نکنید: اگر میخواهید کودکتان سریعتر به اتاقش عادت کند، او را قبل از خواب، در طول شب و برای چرت زدن به اتاق جدیدش انتقال دهید، اما یادتان باشد که بچههای بزرگتر دیرتر به محیط جدید عادت میکنند. پس فشار بیش از حد وارد نکنید و به تغییرات تدریجی راضی باشید.
- صبور باشید: فرزند شما ممکن است برای وفق دادن خود به محیط جدید به زمان نیاز داشته باشد. این مدت زمان بسته به سن و خلقوخوی هر کودکی متفاوت است، اما شما باید صبور باشید و عجله کردن را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: چند گام برای خواباندن فرزند در اتاقش
کلام آخر
سن مناسب برای جدا کردن اتاق کودک از یک سالگی به بالا است. در واقع، کودک شما باید به سنی رسیده باشد که تنها خوابیدن او در یک اتاق جدا خطری برایش ایجاد نکند و برعکس، به خوابیدن بهتر او و شما منجر شود.
نظر کاربران
اگر خانه ای که در ان زندگی می کنند یک اتاق داشته باشد والدین چه باید بکنند؟
باورنکردنی هست که چقدر انسان خشن است