۸۱۰۷۹

شروع غذا دادن به نوزاد، بهترین زمان

شروع غذا دادن به نوزاد، بهترین زمان

وقتی برای اولین بار به پسر ۵/۵ ماهه ام یک قاشق مرباخوری لعاب برنج دادم شب دل درد سختی گرفت و بی تابی کرد .

پرسش: وقتی برای اولین بار به پسر ۵/۵ ماهه ام یک قاشق مرباخوری لعاب برنج دادم شب دل درد سختی گرفت و بی تابی کرد . لازم به ذکر است علاقه زیادی به چشیدن غذاهای مورد مصرف ما دارد .همچنین چون تقریبا هر سه روز یکبار و معمولا با درد مدفوع میکند من یک تا دو قطره روغن زیتون به لعاب برنج اضافه کردم . لطفا در خصوص ادامه تغذیه کودکم مرا راهنمایی کنید. پاسخ: شروع غذای کمکی باید با ساده‌ترین مواد غذایی باشد که در عین حال که انرژی لازم را دارد کمترین اثر آلرژی را داشته باشد.در پایان ۶ ماهگی غذای کمکی آغاز می‌شود بهتر است مثلاً فرنی را با شیر خود درست کنید و موادی که در آن استفاده می‌شود در درجه اول باید برنج باشد زیرا آلرژن بودن آن از هر ماده دیگری کمتر است.دادن گندم را باید تا پایان ۸ ماهگی به تأخیر انداخت. اگر شیر مادر کفاف ندهد می‌توان فرنی را با شیر پاستوریزه یا شیر گاو یا شیرهای مدت دار درست کرد.بادام را نیز می‌توان آسیاب کرد تا دانه های آن قابل هضم باشد. می‌توان حریره بادام را از صافی رد کرد و شیره آن را به شیرخوار داد.مواد را باید به قدری ریز کرد که خوردن آن برای شیرخوار راحت باشد. بهتر است خود مواد جامد را هم به شیرخوار داد زیرا شیره آن بیشتر روغن و مواد جامد آن حاوی پروتئین است.بعد از فرنی و حریره نیز می‌توان به شیرخوار سوپ داد. در سوپ باید از ساده‌ترین مواد استفاده کنیم. به عنوان نمونه مقداری هویج، برنج و گوشت گوسفند را باید به حدی پخت که بتوان آن را له کرد تا قابل بلعیدن باشد.بهتر است در ابتدا فرنی، حریره یا سوپ رقیق‌تر باشد و غلظت آن کمی از شیر مادر بیشتر باشد. به مرور می‌توان غلظت آن را بیشتر کرد و در ظرف مدت کوتاهی به غلظتی شبیه حلیم رساند که به آسانی از قاشق نریزد. هر چه غذا رقیق‌تر باشد کالری آن کمتر است.به هر حال تمامی مواد غذایی را می‌توان به مرور به کودک داد و اولویت بر آن است که غذاهایی به شیرخوار داد که کمترین اثر آلرژی زایی و بیشترین میزان کالری و مواد مغذی را داشته باشد.بهتر است هفته اول با حریره بادام و فرنی شروع شود و ادامه یابد و از هفته‌های بعد، به مرور سوپ با استفاده از گوشت (در صورت دسترسی نداشتن به گوشت، می‌توان از زرده تخم‌مرغ استفاده کرد) تهیه شود. اضافه کردن گوشت به برنامه غذایی شیرخوار حتماً لازم است ولی استفاده از مغزها به خصوص استفاده از بادام با آن خواص عالی برای پختن اولین غذاها هم ضرورت دارد.
مادران باید مغزهای آسیاب و الک‌شده را همراه شیر و بیسکویت‌های ساده به عنوان میان‌وعده‌ای سرشار از مواد لازم برای رشد مغز و بدن در برنامه کودک بگنجانند. البته توصیه می‌کنیم به جز بادام که آلرژی‌زایی ندارد و در میان مغزها بیشترین کلسیم را داراست، استفاده از بقیه مغزها را به کمی بعدتر موکول کرد.
شروع غذا دادن به نوزاد، بهترین زمان
اصولی که باید در تغذیه تکمیلی رعایت گردد
- از دادن برخی مواد غذایی تا قبل از یک سالگی به کودک خودداری کنید، این غذاها عبارتند از سفیده تخم‌مرغ، شیر گاو، کلم، اسفناج، مرکبات، کیوی، پنیرهای سخت، آناناس، بادام زمینی و عسل.
- از دادن غذاهای کنسرو شده خانگی به کودک خودداری کنید، چرا که این مواد حاوی باکتری‌های مضر هستند.
- از اضافه کردن مواد غیرضروری مانند شکر، نمک، شربت‌ها، ادویه‌جات، خامه و سس به غذای کودک بپرهیزید.
- برای تهیه غذای کودک از مواد غذایی تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- دست‌های خود و کودک را قبل از غذا بشویید و از ظروف تمیز استفاده کنید.
- از دادن تکه‌های سبزیجات پخته نشده و میوه‌جاتی که ممکن است باعث خفگی کودک شود، اجتناب کنید.
-در صورت استفاده از حبوبات کنسرو شده، آب‌نمک آن‌ها را جدا و قبل از پوره یا آسیاب کردن با آب تمیز آبکشی کنید.
- بعد از پخت گوشت‌ها، استخوان، پوست و چربی آن‌ها را جدا کنید و پس از پوره کردن با مخلوط‌کن، در صورت نیاز مقداری آب استریل یا آب‌گوشت به آن اضافه کنید.
غذاهای تازه پخته شده را می‌توانید به مدت دو روز و غذاهای گوشتی را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید. غذاهای پخته شده گوشتی و تخم‌مرغ را که بیش از 2 ساعت در دمای اتاق نگهداری شده و همچنین نیم‌خورده غذای کودک را دور بریزید. غذاهای پخته شده را می‌توانید به مدت یک ماه در فریزر قرار دهید و پس از خارج کردن از فریزر، حداکثر تا 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید. همچنین غذاهای پخته شده کودک را جدا از مرغ، گوشت و ماهی خام و به گونه‌ای در یخچال قرار دهید که غذاهای نپخته در زیر غذاهای پخته قرار نگیرند تا ریختن قطراتی احتمالی از آن‌ها، موجب آلودگی غذای کودک نشود، همچنین مراقب انتشار آلودگی از غذاهای خام به پخته از طریق ظروف نیز باشید.
- برای حفظ بیشتر ویتامین‌ها و مواد مغذی، بهتر است سبزی و میوه‌جات را بخارپز کنید.
- از دادن غذای زیاد به کودک خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث افزایش گاز معده و درد آن و حتی استفراغ شود.
- با شروع تغذیه با غذاهای جامد، پس از خوردن شیر مادر یا شیر خشک، برای کودک مقداری آب جوشیده سرد شده (۶۰ تا ۱۲۰ سی سی در روز و نه بیشتر) بدهید.
شروع غذا دادن به نوزاد، بهترین زمان
نکاتی درباره غذا دادن به نوزاد ۴ ماهه
زمانی که پزشک تشخیص دهد می‌توانید، غذا دادن به نوزاد ۴ ماهه را شروع کنید، در واقع معده‌ی او با رسیدن به این سن بزرگتر شده و از این نظر به توسعه‌ی عادات غذایی که بیشتر شبیه بزرگسالان است، رو می‌آورد. علی رغم اینکه غذای کمتری می‌خورد، به وزنش اضافه می‌شود. او ممکن است اقدام به برداشتن غذا از بشقاب دیگران کند.
علاوه بر سن، باید به سایر نشانه‌ها‌ی آماده‌ بودن کودک برای دریافت غذای‌ جامد نیز توجه داشت؛ مانند نشستن کودک و یا گردن گرفتن و نگه داشتن سرش، در صورتی که این موارد در کودک مشاهده شد و پزشک کودک هم نظر موافق داشت، می‌توان از غذای‌ جامد به عنوان مکمل غذای‌ کودک استفاده کرد. در رژیم غذایی کودک و در مقدار مواد مغذی، متعادل عمل کنید؛ به طوری که کودکتان نه دچار فقر مواد مغذی و نه افراط در مصرف هر یک از این مواد شود.
اگر می‌خواهید به کودکتان غذای جامد جدیدی بدهید، در ابتدا فقط ۲ تا ۳ قاشق از آن غذا را به او بخورانید. چنانچه بتواند آن ماده‌ی غذایی را بدون بالا آوردن و یا بدون ایجاد هیچ گونه دل دردی هضم کند، آنگاه می‌توانید به دادن آن غذا به کودک ادامه دهید.
حتماً کودکتان در حالت نشسته، غذا بخورد. کودک چهار ماهه، را می‌توان در دامان خود یا صندلی کودک بنشانید. حالت نشسته، به او کمک خواهد کرد غذای خود را سریعتر و بهتر هضم کند. برای غذا دادن به کودک از یک قاشق کوچک استفاده کنید و با تقسیمات کوچک او را تغذیه کنید. جهت جلوگیری از سوختن دهان کودک، از قبل غذا را مزه و امتحان کنید و بعد به کودک خود بدهید.
با تغذیه زودهنگام، نوزاد ممکن ‌است کالری زیادتر یا کمتر از آنچه نیاز دارد دریافت کند اما در مجموع خطر چاقی در کودک افزایش می‌یابد.
وقت خوردن غذا، پیش از آنکه کودک شیرش را بخورد و زمانی خیلی خسته یا گرسنه نیست به او ماده‌ی غذایی جدیدی را برای مزه کردن بدهید. سعی کنید از غذاهای خانگی برای کودک استفاده کنید و کمتر از غذاهای آماده شده استفاده نمایید؛ با این حال، اگر غذای آماده به کودک خود می‌دهید، تاریخ انقضاء و همچنین مواد تشکیل دهنده‌ی آن را چک کنید و از دادن غذاهایی که دارای نمک یا قند افزودنی هستند، خودداری کنید.
به طور مستقیم از شیشه به او غذا ندهید. مقدار کمی غذا را در بشقابی تمیز گذاشته و آن را در مقابل کودک قرار دهید. این کار ممکن است کودک را به تمام کردن وعده غذایی‌اش تشویق کند؛ در عین حال سر میز دیگران را می‌بیند که مشغول تمام کردن غذای خود هستند.
به تعویق انداختن غذای جامد از جمله غذا‌هایی که به ‌شدت آلرژی‌زا هستند، از بروز آسم، تب‌یونجه یا آلرژی‌های غذایی کودک جلوگیری‌ می‌کند. موارد گفته شده در مورد غذا دادن به نوزاد ۴ ماهه را در نظر گرفته و مراقب تغذیه و سلامت خود و کودکتان باشید.
شروع غذا دادن به نوزاد، بهترین زمان
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند