لینک هدیه
۲۴۵۷۸۹

ارتباط خواب با زوال عقل

ارتباط خواب با زوال عقل

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد اگر در طول فعالیت‌های روزانه‌تان در سنین بالاتر خود را خواب‌آلود می‌بینید ، ممکن است لازم باشد آن را بیش از یک ناراحتی در نظر بگیرید، زیرا خستگی ممکن است نشان‌دهنده خطری بالاتر ابتلا به بیماری‌هایی هستید که می‌تواند منجر به زوال عقل شود .

بر اساس مطالعه ای که چهارشنبه در مجله Neurology منتشر شد، در میان شرکت کنندگانی که خواب آلودگی بیش از حد در طول روز و کمبود انرژی را تجربه کردند ، ۳۵.۵٪ به سندرم خطر شناختی حرکتی مبتلا شدند در مقایسه با ۶.۷٪ افراد بدون این مشکلات.

سندرم خطر شناختی حرکتی یا MCR با سرعت کم راه رفتن و شکایت از مشکلات حافظه در میان افراد مسن که قبلاً زوال عقل یا ناتوانی حرکتی نداشته اند مشخص می شود. خطر ابتلا به زوال عقل در مبتلایان به این سندرم، که اولین بار در سال ۲۰۱۳ توصیف شد، بیش از دو برابر می شود .

دکتر Victoire Leroy، نویسنده اول مطالعه، استادیار طب سالمندی در بیمارستان دانشگاه Tours در فرانسه، گفت: "مطالعات قبلی ارتباط بین اختلالات خواب و خطر زوال عقل را نشان داده اند."

اما برخی از آن گزارش‌های علمی این پیوند را تا حد زیادی تنها در یک مقطع زمانی بررسی کردند. لروی و تیم تحقیقاتی نوشتند که در مورد رابطه بین جنبه های خاصی از خواب با کیفیت پایین و سندرم های پیش از زوال عقل نیز اطلاعات زیادی وجود ندارد - بنابراین آنها می خواستند تحقیقات در این زمینه را گسترش دهند.

وی می‌گویند: «ایجاد رابطه بین اختلال خواب و خطر MCR مهم است زیرا مداخله زودهنگام ممکن است بهترین امید را برای پیشگیری از زوال عقل ارائه دهد.

ردیابی الگوهای خواب

این یافته ها بر اساس ۴۴۵ بزرگسالی است که به طور متوسط ​​۷۶ سال سن داشتند و از شهرستان وستچستر نیویورک برای مطالعه مرکزی کنترل تحرک و پیری که فرآیندهای شناختی و مکانیسم های مغزی را که تحرک را در پیری تنظیم می کنند، ارزیابی می کند. شرکت کنندگان روی تردمیل راه می رفتند تا بتوان راه رفتن اولیه آنها را ثبت کرد، سپس از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ سالانه مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نویسندگان این مطالعه همچنین داده‌های سالانه را در مورد یادآوری شرکت‌کنندگان از کیفیت و کمیت خواب خود در دو هفته منتهی به ارزیابی جمع‌آوری کردند. به طور خاص، تیم جزئیات هفت جزء شاخص کیفیت خواب را جمع آوری کرد: کیفیت خواب ذهنی، زمان لازم برای به خواب رفتن، مدت زمان خواب، کارایی خواب (نسبت کل ساعات خواب به کل ساعات در رختخواب)، اختلالات خواب، استفاده از داروهای خواب آور، و اختلالات عملکردی در طول روز یا احساس ناراحتی کمتر در طول روز و یا احساس بی‌خوابی در طول روز. کارهای انجام شده

در طی یک دوره پیگیری تقریباً سه ساله به طور متوسط، ۳۶ شرکت کننده به سندرم خطر شناختی حرکتی مبتلا شدند. در مقایسه با افراد "خوب"، افراد "ضعیف" فقط کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به MCR بودند. اما زمانی که نویسندگان هفت جزء خواب را به طور جداگانه در نظر گرفتند، تنها اختلال عملکرد در طول روز با ۳.۳ برابر بیشتر خطر MCR مرتبط بود.

ارتباط خواب با زوال مغز

دکتر تارا اسپایر جونز، پروفسور تخریب عصبی و مدیر مرکز اکتشاف علوم مغز در دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند، می گوید: این مطالعه دارای چند محدودیت جدی است.

دکتر تارا اسپایر جون که در این مطالعه شرکت داشت، گفت: «اندازه‌گیری‌های خواب توسط یک دانشمند اندازه‌گیری نشده بود، و خود این گزارش‌ها می‌تواند توسط افراد دارای مشکلات حافظه جانبدارانه باشد.»

نویسندگان اذعان کردند که در حالی که طول مطالعه آنها، تقریباً سه سال، بیشتر از برخی تحقیقات قبلی است، دوره پیگیری هنوز کوتاه است.

ایزاکسون گفت : سندرم خطر شناختی حرکتی به تازگی شناسایی شده است، بنابراین متخصصان هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری دارند تا بتوانند با جزئیات توضیح دهند که چه چیزی باعث ایجاد آن می شود و چگونه بر بدن تأثیر می گذارد. ایزاکسون گفت که این امر به دلیل عدم وجود "بیومارکرهای پاتولوژیک قطعی" برای MCR تا کنون پیچیده شده است.

اما لروی گفت: «چندین مکانیسم ممکن است این ارتباط را توضیح دهد. خواب نقش مهمی در پاکسازی نوروتوکسین های انباشته شده در مغز دارد. علاوه بر این، مطالعات قبلی تجمع بیشتری از پروتئین های مرتبط با بیماری آلزایمر را در افراد کم خواب نشان داده است.

لروی گفت: «یک راه جایگزین ممکن از طریق فعال کردن پاسخ التهابی مغز است که در بیماری آلزایمر و دمانس های مرتبط مشاهده می شود.»

منبع: سی ان ان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند